Aktuális

Kalózfelvétel alapján koncerteznek Laárék

Tukacs Tekla

Létrehozva: 2015.04.14.

Időutazásra vállalkozott a KFT zenekar. A banda ugyanis a nyári fellépésén újra eljátssza 1981-es koncertjét.

Három évtizedes kalózfelvétel alapján építi fel új műsorát a KFT zenekar. Az 1981-ben alakult, legendás újhullámos banda tagjai – Laár András, Bornai Tibor, Lengyelfi Miklós és Márton András – júniusban először és utoljára adják elő a korszerűtlenre hangszerelt dalokat.

– A birtokunkba került egy harmincnégy évvel ezelőtti hangfelvétel a legelső koncertünkről. Végighallgattuk, és úgy döntöttünk, megint megcsináljuk. Újra meg kellett tanulnunk saját magunkat, a modern hangokhoz képest áthangszerelni az összes dalunkat, megváltoztatni a tempót és alakítani a hangszíneken, hogy minden pontosan úgy szóljon, mint harmincnégy éve – magyarázta Márton András, aki zenésztársaival együtt csupán egyetlen alkalommal szeretne színpadra állni a múltidéző produkcióval.

– Korábban már előadtuk ezt egy klubkoncerten, de most először kerül a nagyközönség elé. A nosztalgia számunkra nem arról szól, hogy könnyes szemmel merengünk a régi szép emlékeken. Szeretnénk hinni, hogy a zenénk kiállja az idő próbáját, és az új generáció ugyanannyira kedveli majd, mint a középkorú közönségünk – fogalmazott Márton. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek