Aktuális

Csúszdabaleset: Károly jobb lába átszúrta a balt

Huszti Zoltán

Létrehozva: 2015.04.05.

Kevesebb víz volt a csúszda medencéjében, Károly ezért lassítás nélkül csapódott a falnak. Jobb lába átszúrta a balt. Kötszer sem volt az uszodában, amely szerint a fiú hibázott.

Szörnyű balesetet szenvedett március elején a kecskeméti uszodában Kis Juhász Károly. A fiatal férfi szüleivel és testvéreivel ment kikapcsolódni. A csúszdázás azonban kis híján tragédiával végződött.

– Felmentem a lépcsőn, be­ültem a csőbe és elindultam. Amikor megláttam az érkeztető medencét, borzasztó ér­zés fogott el. Sokkal kevesebb víz volt benne a megszokottnál. Nem is fékezett le, nekicsapódtam a falnak. A jobb lábszáram mindkét csontja kettétört, és a csonk belefúródott a bal lábamba – mesélte a fiatalember.

A húga látta, hogy nagy a baj, és azonnal kiáltott az édesapjának.

– A fiam lábát csak az izom tartotta össze, a feje a víz alatt volt – vette át a szót idősebb Kis Juhász Károly. – Azt még meg tudtam emelni, de a gyereket már nem. Megérkezett az úszómester is, aki tehetetlenül állt. Nem volt se elsősegélynyújtásra kiképzett ember, se kötszer, se hord­ágy. A pólóját kértem el, hogy elköthessem a fiam jobb lábát, nehogy elvérezzen. A kiérkező mentők hoztak kiemelőágyat – emlékezett az édesapa.

Károlyra a kórházban négyórás műtét várt. A jobb lábszárát most csavarok és egy platinarúd tartja össze.

– Se a területet elzáró lánc vagy szalag, se figyelmeztetőtábla nem volt. Állítólag egy szék háttámlájára kitűztek egy tiltást jelző A4-es papírlapot, de azt valaki a fal felé fordította, így nem látszott. Azt is megpróbálták rám fogni, hogy részeg voltam, de háromszor vettek tőlem vért, ami egyértelműen bizonyította, hogy ez nem igaz – mondta a balesetet szenvedett fiú. Az apa a kórházból telefonon feljelentést tett. Felháborítónak tartja, hogy az uszoda megpróbál kibújni a felelősség alól, és azóta sem kereste őket még egy bocsánatkérés erejéig sem.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük az uszodát is. Azt mondták, hogy a 2015. március 18-án kiadott közleményhez nem kívánnak mást hozzáfűzni. Ebben az áll: „egy fiatalember a lezárt, »ÜZEMEN KÍVÜL« felirattal ki­táblázott csúszdát akarta használni. A lezárás, figyelmeztetések, piktogramok és a feltüntetett súlyhatár ellenére lecsúszott. Létesítményünk a biztonsági szabályokat betartotta”.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekménye miatt indított eljárást ismeretlen személy ellen.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek