Aktuális

Mérgező céklától fuldokolt Alexander

L. E.

2015. február 24. kedd 04:30

Élete legszörnyűbb óráit élte át Drimus Brigitta és férje, amikor a kórházban kisfiuk életéért küzdöttek az orvosok. Az édesanya előzőleg céklát adott vacsorára a kis Alexandernek.

Még pár nappal a történtek után is csak remegő hangon tud a kisfiával történtekről beszélni Drimus Brigitta.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy a kisfiamnak mindenből a legjobbat adjam, ezért is döntöttem úgy, hogy csak a piacon frissen kapható ételeket adom neki – mondja Brigitta. – Boldog voltam, hogy kaptam céklát, tudtam, mennyire egészséges. Házilag megcsináltam bébiételnek, kevertem hozzá pici krumplit is. Vacsorára adtam neki úgy nyolc óra körül. Fél kilencre először a szája lilult be, majd az egész teste. Közben erőtlen, bágyadt volt, nem nagyon fogta már fel, mi történik körülötte.

Brigittáék hívták az ügyeletet, de ők azt javasolták, inkább induljanak el autóval a kórházba, nehogy baj legyen a várakozás miatt. Amint a család beért a kórházba, az orvosok azonnal elvették az édesanya kezéből a kis Alexandert.

– Rohantak vele az orvosok, és azt ordították, hogy kék kód. Nem tudtam, mit jelent ez, de éreztem, nagy a baj. Később megtudtam, ez az életveszélyes helyzetet jelenti náluk – eleveníti fel a szörnyű pillanatokat az édesanya. – A gyerek körül három doktornő és öt ápoló állt, és nagy nehezen stabilizálták az állapotát. Vért vettek tôle, amit azonnal kielemeztek a laborban, és ekkor derült ki, hogy a nitrát és a nitrit koncentrációja is nagyon magas a vérében. Ha csak pár perccel később hozzuk be, lehet, hogy már nem él a kisfiam.
Alexander nitrátszintje 55,2% volt, 70%-tól halálos a mérgezés. A kisfiú amint megkapta az ellenszérumot, jobban lett, a szülők másnap haza is vihették a kórházból. Brigitta és férje nem hagyta annyiban a dolgot, elvitte bevizsgáltatni a céklát, és kiderült: a megengedett négyszerese volt a nitrát- és nitritszint a zöldségben.

– Az ÁNTSZ munkatársaival elmentünk arra a piacra, ahol vettem a céklát, és kiderült, hogy ők egy őstermelőtől vásárolták. Ezen a piacon már nem lehet kapni ebből a céklából, de bárhol máshol még a polcokon lehet – mondta Brigitta.

Dr. Bense: nagyon vigyázzanak!

Dr. Bense Tamás orvos arra figyelmeztet minden szülőt, hogy nagyon vigyázzanak a piacon kapható zöldséggel és gyümölccsel.

– Nincs párja a napon érlelt, kertben termett árunak, de télen, amikor sok a külföldről behozott vagy a melegházban termelt, ellenőriz­hetetlen zöldség-gyümölcs, lehet, hogy jobb, ha az anyák a szigorúan ellenőrzött, üveges bébiételt adják a kicsiknek – javasolja az orvos.

További cikkek

Tragédia

Brutális balesetben elhunyt nyíregyházi anya utolsó szavai: "Szia drágám, délután jövök érted"

Baleset

Hiába rohantak a mentők: Szörnyethalt egy 22 éves nő

Ez is érdekelhet

delmagyar.hu

Megkéselte szerelmi riválisát egy férfi Szegeden

likebalaton.hu

2022-es autópálya-matrica: vásárláskor erre mindenképp figyelj

origo.hu

Megállítottak egy autót a zalai rendőrök, őket is meglepte, mit találtak, amikor átnézték - fotók

magyarnemzet.hu

Márki-Zay kampánytanácsadója egy elítélt, adócsaló botrányhős

szon.hu

Halálos lakástűz Mándokon

origo.hu

Elhagyatott holdbázisra invitál az Epic ingyenjátéka

nemzetisport.hu

Videó: Beckham inspirálta a világ egyik legjobb szabadrúgáslövőjét

origo.hu

Emberi ürülékkel orvosolnák a műtrágyahiányt Észak-Koreában

mandiner.hu

Aktualne: Orbán Viktorban a csehek több mint negyede bízik

magyarnemzet.hu

Gyermekbántalmazással hozták összefüggésbe Hadházy Ákost

mandiner.hu

Itt az eszköz, ami hatásos a covid ellen is – Csókay András idegsebész küzd a hazai elfogadásáért

origo.hu

A legendás Meat Loaf élete képekben