Aktuális

Meglőtték a zsaruk, meghalt a kórházban a budai lövöldöző

H. Á.

2015. február 19. csütörtök 04:10

Kórházi ágyán hunyt el F. Botond. A budai lövöldöző decemberben keveredett tűzpárbajba a rendőrökkel. Az 58 éves férfi halála csak egy hónap múltán derült ki.

Belehalt sérüléseibe az a férfi, aki december 7-én keveredett tűzpárbajba a rendőrökkel budai otthona közelében – derült ki az ügyet vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészség a Borsnak adott tájékoztatásából.

A rendőri fegyverhasználat miatt jár el a vádhatóság.

– A halál pontos okának és a lövöldözés részleteinek vizsgálata szakértők bevonásával zajlik – tette hozzá Nagy Andrea szóvivő.

Rendkívüli eset

Az ügy rendkívüli, hiszen emberemlékezet óta nem fordult elő, hogy valaki belehaljon egy rendőr fegyverével okozott sérülés­be Magyarországon, sőt a tavalyi évben ezen az eseten kívül csak kétszer tüzeltek a zsaruk em­berre.

Az 58 éves F. Botond korábban taxisként dolgozott, feleségével és lányával éltek egy Hidegkúti úti házban. A férfit néhány éve bélrendszeri megbetegedés miatt százalékol­-ták le, azóta nyugdíjasként élt. Hivatásos vadász volt, több fegyvert is tartott otthon, ezekre engedélye is volt. Állapota miatt az utóbbi időben egyre ke­vesebbet tudott élni szenve­délyének.

Intenzíven vallott

Szótlan, katonás embernek ismerték, a boltba általában alkoholért járt, az egyéb vásárlásokat inkább az ápolónőként dolgozó felesége intézte. Hatalmas kaukázusi juhászkutyájával oroszul beszélt, nehogy magyar vezényszavakkal más is irányíthassa. Csak ő tudott igazán bánni vele: halála óta a hátsó kertben tartják.

Azon a decemberi vasárnapon délben, egy családi veszekedés után indult útnak ittasan Botond egy pisztollyal. A házától nem messze lőtték le a rendőrök: úgy tudjuk, kétszer is tüzelt, amit a rendôrök hárommal viszonoztak. Rohammentő vitte a János Kórházba, megműtötték és még az intenzív osztályon kihallgatták.

Életfogytiglan

A kórházban a műtétek után tudtak beszélni vele. A férfi tagadta az ügyészeknek, hogy célzott lövést adott volna le a rendôrökre. Hivatalos személy elleni emberölés kísérletével gyanúsították, ezért akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatott volna. Erre azonban már nem kerül sor, hiszen január
10-én kórházi ágyán meghalt.

A család még a szomszédok előtt is titkolta a halálesetet, a hatóság pedig csak megkeresésünkre közölte azt, több mint egy hónappal a halál­eset után.

Nem élték túl

2007. 05. 04.: egy banki túszejtőt lőttek le a rendőrök egy Széna téri fiókban. Ez volt az ország első bankrablásos túszejtő akciója, két ügyfél is megsérült 2010. 11. 26.: egy kispesti panelház közelében lőttek le a rendôrök egy menekülő bankrablót, aki gépfegyverből tüzelt a zsarukra. Társa elmenekült, de később elfogták. 

További cikkek

Gyilkosság

Brutális: Kislánya szeme láttára késelte meg barátnője a kétgyermekes apát

FÖLD

Borzasztó felfedezés: így fog elpusztulni a Föld

Ez is érdekelhet

life.hu

5+1 munkakör, ami a következő 25 évben teljesen megszűnhet

likebalaton.hu

Négy évszakos Balaton – Tóth Balázs: karácsonykor is sorjáztak a foglalások

she.life.hu

Másfél éve nincs pasim. Mégis, hogyan kaphattam hüvelygombát?

magyarnemzet.hu

Márki-Zay Péter újabb kérésére mondtak nemet a pártok

kisalfold.hu

Gyalogost gázolt a vonat Győr-Ménfőcsanaknál

origo.hu

Meghalt 99 éves korában Mussolini titokban született lánya

vg.hu

Home office-ban van? Így alakul a távmunka költségtérítése

she.life.hu

Ezt az 5 dolgot ki nem állhatják a pasik a nőkben

mandiner.hu

Arcod, amikor a baloldal miniszterelnök-jelöltje doktorrá avat (videó)

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 18.: fontos kérdéseknek a végére teszünk pontot, lelkileg megújulunk

origo.hu

Elárverezik a földön kívüli fekete gyémántot, az Enigmát - képek