Aktuális

Íme, az idei Oscar-díjasok! - videó

Bors

Létrehozva: 2015.02.23.

87. alkalommal osztották ki a filmes világ legnagyobb elismeréseként aposztrofált kis aranyszobrocskákat.

A vasárnap esti díjátadót idén Los Angelesben, a hollywoodi Dolby Theatre-ben tartották. A házigazda az Így jártam anyátokkal sztárja, Neil Patrick Harris volt. Az est egyik meglepetésfellépője Lady Gaga volt, aki tőle meglepő módon visszafogottt volt: A muzsika hangjai című klasszikusból adott elő egy egyveleget. Produkcióját érdemes megnézni előételként a győztesek megismerése előtt!

A Michael Keaton főszereplésével készült Birdman beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Kilenc jelöléséből négyet váltott Oscarra: a legjobb filmért járó szobrocskát is ennek a filmnek ítélték, de díjazták az operatőri munkát, a rendezést, és a legjobb eredeti forgatókönyv is ehhez a mozihoz tartozott. Ugyancsak nem okozott csalódást a szintén nagy esélyes Grand Hotel Budapest (9 jelölés), ami a legjobb látványtervezésnek, a legjobb jelmeznek, a legjobb sminknek, valamint a legjobb eredeti filmzenének járó szoborral távozott.

Kevésbé volt szerencsés a Kódjátszma, amit ugyan nyolc kategóriában is jelöltek, ám csak a legjobb adoptált forgatókönyv kategóriáját nyerte, valamint A mindenség elmélete, ami az 5 jelölésből egyet tudott szoborra váltani: a legjobb férfi színész a Stephen Hawkingot alakító Eddie redmayne lett.

A jelöltek és nyertesek teljes listáját itt tekinthetik meg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek