Aktuális

Félhet zárkatársaitól a pedofil fegyőr

H. Á.

2015. január 8. csütörtök 04:40

Veszélyben lehet Gy. István a börtönben. A korábban fegyőrként dolgozó férfit azzal vádolják, hogy évekig szexelt kiskorú nevelt lányával.

Az egész országot felháborította az eset, amiről szerdán számolt be a Bors: a fegyőrként dolgozó Gy. István 2005-től kezdve évekig fajtalankodott nevelt lányával, aki az első aktus idején mindössze nyolcéves volt. Az interneten legtöbben annak adtak hangot: remélik, a 2013 november óta előzetesben lévő férfit „baleset” éri a rácsok mögött. Nos, a börtönök világát jól ismerő informátorunk szerint nem lenne meglepő, ha Gy. Istvánt „megdolgoznák” odabent.

– A bűnözök általában „bosszút állnak” a bekerült rendőrökön vagy fegyőrökön – mondja a Borsnak egy korábbi elítélt. A sitten a pedofilokkal sem bánnak kesztyűs kézzel. Ez alapján Gy. István kétszeresen is félhet zárkatársaitól.

Információink szerint a volt fegyőrt most Tökölön tartják fogva. Egyelőre nem kell támadástól tartania, ugyanis az előzetes idején olyanokkal őrzik együtt, akik nem jelentenek veszélyt a testi épségére.

– Az ítélet után azonban bekerül egy rendes fegyintézetbe, ott már nehezebben lehet ezt ellenőrizni – teszi hozzá egy másik forrásunk.

Kerestük az ügyben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát (BVOP), de nem akartak nyilatkozni. Úgy tudjuk azonban, hogy a testületet megrázta az eset. Gy. Istvánt mindenki jó szakembernek tartotta, még legközelebbi kollégái sem tudtak arról, miket művelt a beteges férfi.

– Nemzetközi versenyeket is nyert a szolgálati kutyavezetőként dolgozó fegyőr, parancsnoki jutalmat kapott – mondja egyik ismerőse. Úgy tudjuk, Gy. István a letartóztatása utáni napon önként leszerelt.

Másodállás

Gy. István másodállásban biztonsági őrként is dolgozott, ottani munkahelyén is magáévá tette a kislányt. Ezen kívül otthonukban, autóban, kutyakennelben és disznóólban is történt aktus. A férfi telefonján pornográf felvételek is előkerültek a lányáról.

Átment a teszten

A BV dolgozóinak kétévente munkaalkalmassági vizsgán kell részt venniük, ennek része a pszichológiai teszt is. – A szexuális bűnözőket ezzel nem lehet kiszűrni, mert nem azt vizsgálják, hanem azt, hogyan bírják a mentális terhelést a fegyőrök – mondta egy informátorunk. 

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet