Aktuális

40 év után találták meg a meseautót

Gergály Judith

Létrehozva: 2014.12.06.

Egy óvoda udvarában bukkantak rá Festetics Ernő gróf 1935-ös BMW kabriójára. A kalandos sorsú sportautót Varga Jenő évekig újítgatta. Ma szebb, mint új korában.

A fehér-korall színben pompázó autóritkaságon Varga Jenő évekig dolgozott szentendrei műhelyében, hogy visszaadja eredeti formáját. A 315/1-es Roadster volt a BMW legelső sportautója. Festetics Ernő gróf vásárolta meg 1935-ben egyenesen a gyárból. Ezzel versenyzett. A kocsi történeté­nek közel negyven évéről sem­mit nem tudni. Az 1980-as években a Balaton-felvidéken bukkant fel. 

– Egy szúnyogirtó pilóta a levegőből észrevette a BMW kasztniját egy óvoda homokozójában. Gyerekek játszottak benne. Szerencsére nem hagyta ott, elcserélte egy Moszkvics kasztnijára, és hazavitte – árulta el a Borsnak Varga Jenő.

Restaurátor barátja vásárolta meg a kocsit a pilótától. Évekig a garázsban állt, majd Jenőhöz került. Három évvel ezelőtt kezdett komolyabban dolgozni rajta, hogy visszanyerje régi formáját. Végül november 26-án az autó Kaposváron megkapta a veterán minősítést. Nagy sikere volt, hiszen ebből a típusból ez az egyetlen Magyarországon.

– A történet csattanója, hogy a pilóta feleségül vette az óvónőt. Aznap nemcsak egy BMW-t talált, hanem menyasszonyt is. Úgy tudom, őt nem cserélte el... 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek