Aktuális

Nem visel cipőt a budapesti Szabadság-szobor

Bors

Létrehozva: 2014.11.10.

Úgy láthatjuk városainkat, mint soha! Légi fotók persze eddig is készültek, de nagyon magasból. A drónok, az apró kis repülő szerkezetek viszont közelről fotóznak. Az ered-mény elbűvölő.

Mit gondol, van cipő a budapesti Szabadság- szobor lábán? Most már ezt is megtudhatjuk. Elég csak egy drónt útnak indítani, az máris készíti a kívánt fotókat.

Egy Amos Chapple nevű új-zélandi fényképész drónra szerelt fényképezőgépével körbeutazta Európát. Lélegzetelállító fotókat készít a nagyvárosokról, épületekről, és képeit közkinccsé tette.

Kiderült, Amos egy hónappal ezelőtt Budapesten is járt. A Citadellán álló Szabadság-szobrunk képe már nyilvánosságot is kapott, s még a tősgyökeres pestiek szava is elállhat a látványtól. Egyszerre látszik a Duna, a budai hegyek, a házak – és az is, hogy a szobor mezítlábas.

A hollandiai csillag alakú Fort Bourtange erődről pedig még sosem készült ebből a szemszögből ilyen fénykép. A drón fotóján még az épület falain gellert kapott lövedékek nyomai is felfedezhetők.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek