Aktuális

Méreggel ölték meg a magyar világbajnokokat

Balajti Péter

Létrehozva: 2014.11.09.

Öt díjnyertes angol vérebet mérgezték meg Csillaghegyen. Három állat elpusztult, két kutya felépüléséért szakemberekkel együtt küzd gazdájuk.

Képtelen felfogni Erős Attila tenyésztő, ki és miért mérgezte meg díjnyertes angol vérebeit. – Családtagokat veszítettünk el, értelmetlenül – kezdi az állatbarát, aki szó szerint együtt élt és dolgozott kedvenceivel.

– Minden eredmény közös siker volt, ami mögött komoly munka állt a napi két óra edzéstől a tíz kilométeres futáson át a nyári úszásokig. El nem tudom képzelni, ki és miért etetett mérget október 31-én reggel fél nyolc körül Fruzsival, a 2012-es Champion of Championsszal, a többszörös díjnyertes Amirával és Szelivel, akik olyan dózist kaptak, hogy közülük ketten semmilyen kezelésre nem reagáltak, de a harmadik társuk szervezete is feladta a küzdelmet a 48 órás életmentés során – meséli keserűen a férfi, aki két másik, szintén mérgezett jószága életben maradásáért küzd.

 – Larry, a 2013-as budapesti kutya-világkiállítás fiatal győztese jelenleg gyógyszeres kezelés alatt áll, a mája sérült, de minden esélye megvan, hogy felépüljön. Az első vérképe csapnivaló volt, a másodiknál már komoly javulást tapasztaltak, és sokat várnak a mai kimutatástól is.

– Bonyt leginkább lelkileg viselték meg a történtek, hiszen az édesanyját, Amirát veszítette el. Már őt is levehettük az infúzióról, és szerencsére eszik és iszik is – árulja el Attila, aki gőzerővel keresi az elkövetőt, és sokat remél a hétfőn megtekinthető biztonsági kamerafelvételektől.

Ellenfél vagy ellenség?

– Egy szemtanú egy alacsony, szürke kapucnis, hátizsákos elkövetőt látott, aki az adott időpontban ételt adott a kutyáinknak. Egyelőre nem volt időnk feljelentést tenni a rendőrségen, mert éjjel-nappal a kutyák életben maradásáért küzdöttünk.

De, hogy ki lehetett? A kutyaversenyekről ismert konkurensekről nehezen tudok elképzelni ilyet. Ellenfélnek kiválóak, no, de hogy ellenségek legyenek?! – teszi fel a kérdést Erős. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek