Aktuális

Cuki: LEGO-kerekeket kapott a legyengült teknős

Bors

Létrehozva: 2014.11.28.

LEGO-kerekeket kapott Blade, a görög szárazföldi teknős. A 127 grammos kis páncélos, aki a németországi Bielefeldben él, most már bátran „száguldozhat” gazdája, az 57 éves Iris Peste lakásában.

Egy állatorvos legózta össze és applikálta rá a teknősre a kerekeket, és ez életmentő volt az állat számára. A hüllőnek féregfertőzése volt és súlyos kálciumhiány is fellépett nála. Nem evett, már alig mozgott. A lábizmai elgyengültek, sorvadásnak indultak, a páncélja felpuhult.

– Augusztusban Blade megsínylette a kinti kifutójában a túl kevés napfényt és a túl sok nedvességet. Már nem bírta el a saját súlyát sem – mesélte a Bildnek gazdasszonya.

A 45 éves állatorvosnak, dr. Carsten Plischkének jött a mentőötlet: a „LEGO-kerekesszék”. A fia gyerekkori készletéből építette az alkalmatosságot, amit ráragasztott a teknős haspáncéljára. Így szabadon tudja mozgatni a lábait, és újra izmot építhet.

Már erősebbek is a lábai. A téli álma után – amit a hűtőszekrényben tölt el – remélhetőleg már kerekek nélkül járhat-kelhet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek