Aktuális

Tehetetlenül nézte, hogy zuhannak le szerettei

Bors

2014. október 20. hétfő 15:20

Boldog, napfényes családi kirándulásnak indult, iszonyatos dráma lett egy vasárnapi kiruccanásból. Három és ötéves gyerekével ment hegyet mászni egy házaspár, és amikor az idősebbik fiú lezuhant, az apja is az életével fizetett, mert meg akarta menteni. Meg a hátán lévő hároméves öccse.

Gyönyörű idő volt Ausztriában is a hétvégén, aki tudta, kihasználta. Az osztrákok – mégiscsak alpesi emberek! – szabadidejükben imádnak a hegyekben lenni akár bakanccsal, akár síléccel – felkerekedett hát egy alsó-ausztriai család is. Apa és anya öt- és kétéves kisfiával a Hohe Wandon (szó szerint: magas fal) akart mászni, a meredek, sziklás hegyoldalban kialakított, kábelkorlátokkal biztosított túraösvényen. Céljük a Hubertus nevű hegyi menedékház lett volna.

Ám nem érkeztek meg. Útközben horrorbaleset érte őket: a nagyobbik fiúcska egy meredek sziklapárkányon megcsúszva, a kábelkorlát alatt kicsúszva zuhanni kezdett lefelé a mélybe. Apja utána akart kapni, hogy megmentse, de eközben elvesztette az egyensúlyát, és ő maga is lezuhant. Vele kisebbik, hároméves fia is, őt ugyanis egy gyerekhordozóban vitte a hátán. Mindhárman mintegy 150 métert estek, egy úttalan, megközelíthetetlen erdős területre, és egyikük sem mozdult – közölte a rendőrség.

Miután más hegymászók felhívták a segélykérő vonalat, két mentőhelikopter sietett a helyszínre, és a mentőegységek kötéllel ereszkedtek le a másképp teljesen megközelíthetetlen helyre. A 36 éves apán és a hátán lévő fián már nem tudtak segíteni, hiába küzdöttek az életéért. Az idősebb kisfiút Bécsbe vitték, intenzív osztályon kezelik, állapota válságos, életveszélyben van. Az anya, akinek az egészet tehetetlenül kellett végignéznie, súlyosan sokkos állapotba került. A holttesteket egy harmadik helikopterrel hozták le a hegyről – tudósít a Kronen Zeitung.

Mielőtt a szülők felelőtlenségét firtatnánk, hogy miért visznek ilyen kis gyerekeket ilyen meredek, sziklás hegyoldalba túrázni, tudni kell, hogy a kérdéses túraútvonalat (Springlessteig a neve) „A” kategróriásnak, azaz könnyűnek, alacsony nehézségi fokozatúnak minősítik a hegyimentők a túrázóknak összeállított kalauzukban. Az útmutató szerint az útvonal külön biztosítókötelek nélkül, könnyen mászható, fiatal és kezdő hegymászóknak is tökéletesen megfelelő. Egy másik közkedvelt és mértékadó túrakönyvben is gyerekszmájlival van jelölve.

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: halálos fenyegetéseket is kaptak a dán játékosok

borsonline.hu

Elfajult a fétisszex, kis híján lefejezte áldozatát az egyetemi professzor

she.life.hu

Ne mondd, hogy szeretsz! - Ha nem tudod bizonyítani

magyarnemzet.hu

Uniós biztos: a választásokig nem lehet szankcionálni Magyarországot

vaol.hu

Meghalt egy férfi Szombathelyen, nem baleset történt - fotók

origo.hu

Kísértetiesen villogó tárgyat észleltek az űrben

nemzetisport.hu

Videó: a svéd kézisek odébb tették a rossz helyen parkoló autót Budapesten

origo.hu

Átfogó tervet jelentett be a világ egyik legfontosabb növényénél a Nestlé

ripost.hu

Sokkoló látványt nyújt a hármasikreket váró nő hasa, rossz irányba nőttek a babák - Videó

origo.hu

A rendőrök orra előtt fogyott ki a benzin, ami ezután jött, arra senki sem volt felkészülve

borsonline.hu

Döbbenet: Imrét újraélesztés közben akarta félrelökni egy vásárló, mert nem fért oda a tejhez

origo.hu

Az ember szemén látszik a halál időpontja