Aktuális

Féltékennyé teszi a nőt a fogamzásgátló

Hu-Zo, H. Z.

2014. október 27. hétfő 11:30

Pirulák hozzák ki a nőstény ördögökből a zöld szemű szörnyeteget. Legalábbis ezt állítja egy amerikai orvos, aki szaklapban publikálta megdöbbentő felfedezését. A Borsnak nyilatkozó doktor megerősítette a hírt.

Azt eddig is tudtuk, hogy a fogamzásgátlóknak sok kellemetlen mellékhatásuk van,például fejfájás és depresszió. Ám arról senki nem szólt a pasiknak, hogy a párjuk gyakran a pirula szedése miatt akarja kikaparni a szemüket.

Dr. Craig Roberts, az amerikai Stirling Egyetemen végzett kutatásai alapján a Personality and Individual Differences című orvosi szaklapban jelentetett meg egy felettébb figyelemreméltó tanulmányt. Azt írja, hogy a nők viselkedését negatív irányba képesek befolyásolni a fogamzásgátló tabletták, például erős féltékenységi rohamokat is produkálhatnak. A kutató szerint a nemi hormonok okozzák ezeket a drasztikus változásokat

A Borsnak nyilatkozó orvos azt mondja: a beleszólás a hormonháztartásba jelentős és meglepő változásokat okozhat a női szervezetben. – Vérzéses panaszok, sőt embóliás szövődmények is elő­fordulhatnak a fogamzásgátlót szedőknél. A nők 30-40 százaléka sajnos érzékel valamilyen mellékhatást – mondja dr. Ben­se Tamás. A családorvos szerint ugyanakkor depressziós panaszok is jelentkezhetnek, sőt előfordulhat, hogy valaki önmagát is csak nehezen tudja elviselni. És ez még semmi.

– Tökéletesen egyetértek az amerikai kollégával abban, hogy a féltékenységet is olyan mértékben fokozhatja egyeseknél a fogamzásgátló szedése, hogy az már kóros. Ilyenkor vagy bármely más mellékhatás észlelésekor azonnal át kell térni más tablettára – mondja a szakember.

Hargitai Beánál sajnos a tablettaváltás sem segített. – Régebben, úgy tíz évvel ezelőtt, kipróbáltam nem is egy fogamzásgátló tablettát, de sajnos egyik sem vált be. Hangulatzavaraim voltak, majd de­pressziós lettem. Amikor abbahagytam a szedését, azonnal jobban éreztem magam – meséli a csinos modell. Bea könnyen el tudja képzelni, hogy jelentős személyiségváltozást, így féltékenységi rohamokat is okozhatnak a fogamzásgátló pirulák.

Dombóvári István szerint a legdurvábban túlnépesedett csoport az ilyen tudósoké. Náluk minden mindennel összefügg. Vagy éppen nem. – Nagy tanulság ez a kutatás számomra. Sajnos eddig hibásan éltem az életemet. Mo­s­tantól a külső és a szimpátia a második helyre szorul a lányokkal való ismerkedésnél. Ezentúl csakis hatgyerekes anyukákat cserkészek majd be, mivel ők biztosan nem féltékenyek – mondta mosolyogva a népszerű humorista.
 

További cikkek

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Horror

Évekig őrizgette neje holttestét a feleséggyilkos rém

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

ripost.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Miskolcon: buszokat megállítva eredtek a fegyveres nyomába

life.hu

Meg kell műteni Gesztesi Károly fiát, nem halogathatta tovább a beavatkozást

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

kemma.hu

Hivatalos: ezt a hármast indítja a Fidesz-KDNP Komárom-Esztergom megyében

origo.hu

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

vg.hu

Megérkezett az amerikai válasz az orosz külügyminisztériumba

ripost.hu

„Ez minden szülő legrosszabb rémálma” – édesanyja szeme láttára hunyt el a 6 hónapos angyalarcú kisfiú

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

mandiner.hu

Donáth Anna (Facebook): Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

origo.hu

Megbolondulnak az aranyhalak a gömbakváriumokban, leállítják gyártásukat