Aktuális

Fogyatékkal élők álmait teljesíti Viktor

S. D.

Létrehozva: 2014.08.22.

Több száz fogyatékkal élő ember álmát váltotta már valóra a 43 esztendős trolibuszsofőr, Brandt Viktor. Legutóbb motoros sárkányrepülőn röpködtek kerekes székes barátaival, akik Viktort „álomszállítónak” hívják.

Mozgássérülteket, kerekes székeseket, de még egy vak fiatalembert is megreptetettek múlt hétvégén. A civilben trolibuszsofőrként dolgozó 43 esztendős Brandt Viktor hét évvel ezelőtt arra tette fel az életét, hogy sérültek és mozgáskorlátozottak életét teszi szebbé.

Ezúttal repülni vitt egy tucat hátrányos helyzetű embert. – Én az „egy mindenkiért, mindenki egyért” mondás szerint élem az életem. 2007 óta segítem önként és önköltségen az arra rászorulókat különböző úton-módon: van, hogy gyűjtésben segédkezek, és van, hogy támogatókat keresek egy adott ügyhöz. Ezúttal sikerült megszervezni, hogy motoros sárkányrepülővel megreptessünk több embert. A mozgáskorlátozottak is vágynak élményekre, és ha mi nem segítünk nekik, önerőből talán sosem tudnák megvalósítani vágyaikat – mesélte Viktor, aki szervezett már Mikulás-partival egybekötött városnéző troli­buszozást és gokartozást is a sérült embereknek.

A skála igen széles. – Ugyanakkor a jótevést nagyban megnehezíti, hogy nincsen egy jármű, amivel össze tudjuk szedni a programokhoz az embereket, mindenkit be kell várni, ha indulunk valahova. A mostani repülésnél is bajos volt a helyzet, fél órát kellett várnunk két emberre, mert Kelenföldről nem indult olyan alacsonypadlós busz, amivel el tudtak volna jönni a megbeszélt helyre – panaszolta Viktor, aki egy alapítványt is létrehozna azért, hogy könnyebben szállítsa az álmokat pártfogoltjainak. Hozzátette: az alapítvány számára szeretne vásárolni egy mikrobuszt, amivel így könnyedén tudná szállítani az embereket.

– A célra egy Mercedes Sprinter típusú autó lenne a legcélszerűbb, olyannal már korábban is dolgoztam. Megbízható, strapabíró, és többet nem lenne probléma a szállítással – magyarázta a fiatalember, hangsúlyozva: a legutóbbi esetben a késés miatt sajnos a társaság tagjai közül hárman lemaradtak a repülés élvezetéről, mert az eső eleredt, mire sorra kerültek volna.

Viktornak az az álma, hogy a sok nagylelkű ember kis támogatásaiból összegyűjtött pénzből megvegye a vágyott szállítóautót. – Egy hárommilliós járműhöz ha csak 300 forintot bedob 10 ezer ember, akkor már meg is van rá a pénz. Én bízom benne, hogy ez sikerülhet – mondta.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek