Aktuális

Kocsiőrült milliárdost fogadott Orbán

Bors

Létrehozva: 2014.07.18.

Magas állami kitüntetést adományozott a szaúdi hercegnek Orbán Viktor. A miniszterelnök beszéde szerint nem azért kapta, mert sok pénze van. Al-Valíd bin Talal a világ 33. leggazdagabb embere.

A Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést adományozta Al-Valíd bin Talal Abdul-Aziz Al Szaúd hercegnek Orbán Viktor miniszterelnök. A szaúdi király unokaöccse a világ egyik legbefolyásosabb embere, a Forbes szerint ő a 33. leggazdagabb a bolygón. Összvagyona meghaladja a 21 milliárd dollárt (4820 milliárd forint).

Orbán Viktor baráti üdvözlettel fogadta a herceget és leszögezte: nem azért kapta meg a kitüntetést, mert sok pénze van. Az 59 éves Al-Valíd nem hétköznapi figura, milliárdokat termelő építőipari birodalma mellett nagy jótékonykodó is. De a herceg természetesen magára is szívesen költ.

Külföldi villái mellett hazájában három palotája van, de Rijádban található otthona viszi a pálmát. A 317 szobás épületbe 1500 tonna olasz márványt építettek be, és 250 tévé található benne. A pincében egy 45 fős mozit is kialakítottak.

Háromszáz járművet gyűjtött össze, leginkább a Ferrarikat és a Lamborghiniket kedveli, de Rolls Royce-okból is van neki pár. Gyűjteménye ékköve egy gyémántokkal kirakott Mercedes sportkocsi és a szintén gyémántos Ducati motor.

Nemrég készült el 173 méteres jachtja, amely ötszázmillió dollárba került és a világ egyik legnagyobb, magánkézben lévő hajója. Három magángépéből egy Boing–747-est aranyozott trónnal is elláttak. Airbus 321-esébe pedig törökfürdő és garázs is befért.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek