Aktuális

2025-re robotok dolgoznak helyettünk

Bors

Létrehozva: 2014.05.11.

Tíz év múlva robotok lephetik el az utcákat, munkahelyeinket, de még az otthonunkat is – vélik a szakemberek, s mint a témában készült felmérés mutatja, mi, földlakók lélekben már föl is készültünk a robotizált időkre.

A szakemberek az angol lakosság körében faggatóztak, és kiderült, hogy 45 százalékuk esélyt lát egy robot hadsereg megalakulására, az emberek egyötöde szexelne gépekkel, és minden tíz megkérdezettből egy robot gyereket is bevállalna.

A legtöbben mégis attól félnek, hogy a gépek átveszik az uralmat a társadalom felett, minden harmadik válaszoló jobban örülne, ha a szakemberek leállnának a fejlesztésekkel.

A tudomány ezzel foglalkozó területe azonban ugrásszerű fejlődést mutat. Az is elképzelhető, hogy az elkövetkezendő húsz évben az oktatásba is betörhet a robotika, a tanárok helyét is átvehetik a droidok.

A gépektől való idegenkedés mellett mégis akad néhány terület, ahol örömmel vennék a segítséget. A többség ugyanis szívesen ­utazna olyan autóban, amit nem kell vezetni, a legtöbb háziasszony sem panaszkodna, ha valaki elvégezné helyette a mosást, főzést és takarítást. Mindezek ellenére rettegnek az emberek, hogy elveszítik a munkahelyüiket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek