Aktuális

Tasnádi: 12 milliót kaptam Fenyő megölésére

P. G. J.

Létrehozva: 2014.04.04.

Önmagáért beszél, hogy a bíró nem akart meghallgatni a mai tárgyaláson – nyilatkozta a Borsnak Gyárfás Tamás azok után, hogy Tasnádi Péter azt állította, 12 millió forintot kapott tôle Fenyő megöletéséért.

A 63 éves Tasnádi szó szerint a Barcelona sztárjára, Neymarra hajazva jelent meg a bíróságon, hogy tanúvallomást tegyen a Fenyő János meggyilkolásával vádolt Jozef Rohác ügyében. Részletesen és nem kevés szarkazmussal beszélt arról, hogy Gyárfás Tamás megbízta: végezzen Fenyő Jánossal.

– Kisnyugdíjas vagyok – mondta kaján mosollyal az arcán, amikor a foglalkozásáról kérdezte Cserni János bíró. Majd elmondta, jól ismerte Fenyő Jánost és Gyárfás Tamást is, utóbbi 1997-ben üzleti ajánlatot tett neki. – Azt mondta, tüntessük el Fenyőt, kellemetlen neki ez az ember. Visszakérdeztem, mire szól a megbízás, azt válaszolta, hogy meg kell ölni – fejtette ki a fegyházbüntetését töltő Tasnádi, aki önmagát úgy mutatta be, mint aki megveretett ugyan embereket, de gyilkosságra sosem adott megbízást. Nagy szerencse, hogy gyakran járt moziba, mert maffiózókról szóló filmekből vette az ötletet, ahogy becsapta Gyárfás Tamást – állította. Látszólag belement az üzletbe, mondta, és elfogadott hatmillió forintot a bérgyilkosságra előlegeként. Majd amikor 1998. február 12-én Las Vegasban az internetet böngészve meglátta, hogy egy nappal korábban valaki megölte Fenyő Jánost, rögtön jelentkezett a fennmaradó hatmillió forintért, amit meg is kapott.

Tasnádi, akit egy évvel ezelőtt a Fenyő-ügy felbujtója elleni nyomozás során eredménytelenül szembesítettek Gyárfással, ezután két fenyegető telefont is kapott a csak igen kevesek által ismert, Amerikában használt telefonszámára.

– Az egyik hívót sikerült beazonosítanom, egy szegedi vállalkozó volt. Megtaláltam, majd nem sokkal később beteg lett, kórházba került – közölte Tasnádi sokat sejtető mosollyal az arcán. Beszélt egy Sas nevű ismerőséről, akinek állítólag szólt arról, mire kérte Gyárfás, a férfi terepszemlét is tartott.
A bíró a hallottak után úgy döntött, hogy az idézésre megjelenő Gyárfás Tamást és Tasnádi volt feleségét már meg sem hallgatja. Július 3-ra viszont beidézi Tasnádi Péter szökésben lévő ismerősét. – Bíró úr! Szerintem elrepült a Sas! Nincs itt! – mondta búcsúzóul nagy derültség közepette Tasnádi.

 

Lapunk telefonon elérte Gyárfás Tamást, aki szerint önmagáért beszél, hogy a bíró úgy döntött, nincs szükség a meghallgatására.
– Én ezt tiszteletben tartom – mondta röviden. Sem Tasnádi szavait, sem Jozef Rohác állítását, miszerint az ő személye a kulcs az egész ügyhöz, nem kívánta kommentálni. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek