Aktuális

Menő: ötletes laptoptartót talált fel Tamás

Bencze Brigitta

2014. április 5. szombat 10:00

Egyszerű, ám forradalmi ötlettel rukkolt elő Müller Tamás: feltalált egy táblagéptartót. Csupán egy szalagból áll, mégis jól rögzíti az eszközt. A LapTape-nek máris számos rajongója van.

Mindig az egyszerű, de nagyszerű ötletek a nyerők. Ilyen a fiatal Müller Tamásé is, aki egy különleges táblagéptartót eszelt ki, amely csupán pár szalagból és rögzítőből áll, mégis tökéletesen tart.

–Rengeteget használom a táblagépet és a laptopot, ez hozzátartozik a munkámhoz is – meséli a Borsnak a webfejlesztő. – Mindenütt szükségem van rájuk, ülve, asztalnál, ágyban is. De szembetaláltam magam a problémával, amellyel minden laptop- és táblagép- tulajdonos: nem tudtam megfelelően rögzíteni a gépet.

Próbálkozott párnákkal, tartókkal, különböző állványokkal, de egyik sem volt jó. Akkor eszébe jutott: miért ne csinálhatna egyet ő maga? Így elkezdte összerakni a tartót a saját ötletei alapján. Hosszú órákon át kísérletezett a tökéletes beállítással. Az általa támasztott követelmény az volt, hogy az eszköz legyen stabil, de mégis dizájnos, és férjen el kis helyen.

– Szalagokból és illesztésekből kezdtem összerakni. Kísérleteztem folyamatosan, hogyan illeszkednek legjobban egymáshoz. Prototípusokat készítettem, magam próbálgattam őket, majd az ismerőseimnek is adtam belőle kipróbálásra – sorolja Tamás. Találmánya gyorsan terjedni kezdett, egyre többen kértek belőle. Barátok, ismerősök is kezdték használni, egyre szélesebb körből kapott dicséretet, ekkor döntött amellett, hogy értékesíteni próbálja az ötletét.

Most közösségi tőkét gyűjt találmánya terjesztéséhez. Arra a kérdésre, nem tart-e attól, hogy ellopják az ötletét, azt válaszolta: bár első ránézésre a szerkezet egyszerűnek tűnik, valójában nem könnyű megcsinálni.

– Sokan mondják, hogy maguk is tudnának ilyet csinálni. Hát csak rajta! Ha valaki jobbat csinál, arra én is kíváncsi vagyok. Addig is, közösségi finanszírozással itthon és külföldön is szeretnénk terjeszteni – tette hozzá eltökélten. Arra azonban még nem tudott válaszolni, vajon mennyibe kerül majd.

További cikkek

Sértés

Márki-Zay Péter szerint a Fidesz támogatói fogyatékosak

Koronavírus

Ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy a betegeink meggyógyulnak. Most nem gyógyultak meg – egy magyar Covid-osztályos nővér vallomása

Ez is érdekelhet

ripost.hu

„Csak sírdogáltam az orvosiban csendesen” – megrázó vallomás a magyar doktortól

borsonline.hu

Az orvosok is megdöbbentek azon, mit találtak a 67 éves bácsi szervezetében

origo.hu

Átrepült egy ember a 80-nal hajtó buszon, az utasok reakciója felülmúlhatatlan volt

magyarnemzet.hu

Kásler Miklós személyesen tájékozódott a Szent Imre kórházban történt tűzesetről

szon.hu

Brutálisan megvertek egy kamaszt a Mátészalkára tartó vonaton (videó)

origo.hu

Ez a világ 10 legnagyobb bankja – galéria

nemzetisport.hu

Ibra megsérült, a Milan nem villogott, de a Juve a kaput sem találta el

origo.hu

Amerikainak gondolt kolbásszal küzdött a vendégekért a Kádár-diktatúra furcsa gyorsétterme, a City Grill

origo.hu

Széttéptek egy egész birkanyájat Somogy megyében