Aktuális

Szebb világot ígért az ellenzék vezére

Bors

2014. március 30. vasárnap 20:00

Több tízezren gyűltek össze vasárnap délután a Kormányváltók nagygyűlésén Budapesten, az Andrássy úton. Az eseményen Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is felszólalt.

Kampányolás helyett többnyire Orbán Viktort támadták a baloldali nagygyűlésen. Az Operaház előtt összegyűlt több tízezres tömeg minden vicces beszólásért hálás volt, nem egy után pedig az „Orbán, takarodj”-ra is rákezdtek.

A sort Kónya Péter nyitotta, majd Gyurcsány Ferenc DK-elnök következett, aki csalónak és hazugnak nevezte a miniszterelnököt. Bajnai Gordon elsősorban a bizonytalanoknak üzent, szerinte aki nem megy el szavazni, az Orbánra szavaz. A fő szónok, Mesterházy Attila a sor végén érkezett, előtte még Szabó Tímea és Fodor Gábor is járt fent a színpadon.  

Az MSZP elnöke a „Hú, de jó!” felkiáltással indította beszédét, majd gyávának nevezte a miniszterelnököt, amiért nem mer kiállni ellene vitázni, holott szerinte ez demokráciában alapvető dolog. Mesterházy megismételte kihívását: április 5-én menjen vele Orbán vitázni az ATV-be. A kormányfőjelölt ezután bolseviknak titulálta Orbánt, majd elsütötte a Szegeden már elmondott viccét a kormányváltós autókról. A csongrádi megyeszékhelyen még Trabanttal, Budapesten már versenyautóval illesztette össze. 

Mesterházy ezután kitért a külpolitikára is. – Orbán lesz Európában Putyin pincsije, aki ül, fekszik, s a farkát is csóválja. Mi a különbség az IMF-hitel és az orosz hitel között? Hogy az IMF-ben nincsenek tankok – mondta. Az MSZP elnöke beszélt még minimálbér-emelésről, a nyugdíjasok helyzetének javításáról, s arról, hogy szeptembertől ingyenes lesz a tanítás. 

Eközben a Fidesznél kisebb lett a torta

Szolidan ünnepelte 26. születésnapját vasárnap a Parlamentben a Fidesz. A kormánypárt alapító tagjai ezúttal is összegyűltek a jeles napon, de míg öt éve nagy bulit csaptak, ezúttal beérték egy kisebb összejövetellel. Orbán Viktor fotót is közölt a Facebookon az eseményről.

A kép tanúsága szerint ott volt Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap újságírója, Deutsch Tamás és Szájer József EP-képviselők, valamint a párt több alapítója. A fotó alapján két tény biztosan kijelenthető: a Fidesz (Fiatal Demokraták Szövetsége), mint név lassan átalakítható, hiszen a 26 év – értelemszerûen – nem múlt el nyomtalanul, a másik pedig: bár lehet, hogy Magyarország jobban teljesít, a párt szülinapi tortája időközben összezsugorodott. 2009-ben még jóval nagyobb sütivel ünnepeltek az akkor ellenzékben lévő fideszesek.
 

További cikkek

Tetoválás

Két éve még egy sármos srác volt, most rettegnek tőle az emberek, ha meglátják

Fájdalom

Földön túli szerelem: Zokogva búcsúzott menyasszonya Dobos Attilától

Ez is érdekelhet

life.hu

Döbbenetes dolgot állít Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

life.hu

5 tipp az intim egyensúly fenntartásáért

magyarnemzet.hu

Bangóné még nem adta vissza az országgyűlési mandátumát

szon.hu

Véletlenül lőtt a vadász, 2 kilométerrel odébb meghalt egy újfehértói ember - Nem érzi magát bűnösnek

origo.hu

Emiatt halnak meg sokan szex közben

nemzetisport.hu

Kerékpár: Bernal több műtéten esett át, súlyos állapotban van

origo.hu

Megbírságolta az egyik legnagyobb hazai biztosítót az MNB

nemzetisport.hu

Gyász: Amerikától Ausztráliáig – külföldön is megemlékeztek Csollány Szilveszterről

borsonline.hu

Ennek a 3 csillagjegynek minden sikerülni fog 2022-ben

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a svédek nem játszanák le a helyosztót, ha nem jutnak elődöntőbe

origo.hu

Csollány Szilveszter élete képekben