Aktuális

Ruttner Györgyöt önmagától féltik

P. G. J.

2014. március 8. szombat 08:00

Házi őrizetbe helyezte tegnap Ruttner Györgyöt a Budai Központi Kerületi Bíróság. Az ügyvéd ismerősei attól tartanak, hogy a súlyos ügyekkel gyanúsított, mindeddig megbecsült jogász öngyilkosságot követ el. Főleg, mert a történtek miatt egyelőre fel kell hagynia a munkájával.

Több mint hatórás ülést követően a Budai Központi Kerületi Bíróság tegnap házi őrizetbe helyezte Ruttner Györgyöt. Attól tartanak, hogy befolyásolná a tanúkat, és ezzel veszélyeztetné az eljárás lefolytatását, illetve esetleg bűnismétlést követne el. Ruttnernek nyomkövetőt nem kell viselnie, de csak bírói engedéllyel hagyhatja el budapesti otthonát.

– Ha valaki nem tudja a tevékenységét tartósan ellátni, azt a jogszabályok alapján fel kell függeszteni – nyilatkozta a Borsnak Hegedűs László, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettese, aki szerint házi őrizetben egy ügyvéd nyilván­valóan nem képes ellátni a feladatát. Hozzátette: az új gyanúsítás miatt új fegyelmi eljárás indul, de nem Budapesten, mert az ismert ügy­véd kollégái elfogultságot jelentettek be.

Mint arról tegnapi számunkban írtunk, közel 200 millió forint letétet keresnek az ügyfelei dr. Ruttner Györgyön. A jogászt csütörtökön azok után, hogy decemberben más ügyekben vádat emeltek ellene, ismét gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, majd bilincsben vitték a Gyorskocsi utcai fogdára. A Budapesti Nyomozó Ügyészség gyanúja szerint 2010 és 2012 között az ügyvéd több alkalommal kötött letéti megállapodást ügyfeleivel, de az átvett összegekkel sajátjaként rendelkezett.

Lapunk információi szerint az utóbbi hónapokban többször mondta környezetének: „jobb lenne már véget vetni az egésznek”. Ezzel egyértelműen az öngyilkosságra utalt – nyilatkozta a Borsnak egy ismerőse, aki szerint a korábban megbecsült, Eötvös-díjas ügyvéd idegeit megviselik az ellene folyó eljárások. 

– Én is féltem, és aggódom érte – mondta a Borsnak ügyvédje, Jován László. Hozzátette: bizonyítékaik vannak védence ártatlanságára, de sem ezekrôl, sem a házi őrizetről döntő ülés részleteiről nem nyilatkozhat. A döntés nem jogerős, Ruttner György fellebbezett.  

Színlelt vagy valódi letétek?

Az ügyészség szerint Ruttner György ingatlanvásárlás fedezeteként négy ügyfelétől fejenként tízmillió forintot meghaladó összeget vett át. Az adásvételi ügyletek végül nem jöttek létre, de a letétbe helyezett összegeket a védő nem adta vissza. Ruttner ezzel szemben korábban úgy nyilatkozott, hogy uzsorások hálójába került.

Havi 10 százalékos kamatra vett fel 172 millió forint uzsorakölcsönt, hogy fizetni tudja annak a panzióval, lovardával felszerelt ceglédberceli farmnak a részleteit, amelyet évekkel ezelőtt devizahitelre vásárolt. Állítása szerint a hitelezők azt akarták, hogy irodája kezeskedjen a kölcsönök visszafizetéséért, így kényszerítették színlelt letéti szerződésekre.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet

888.hu

Márki-Zay Péter Indiába küldene minket

life.hu

Színészlegenda távozott az élők sorából: elvesztette a rákkal folytatott küzdelmet

hirtv.hu

Kábítószer-birtoklás miatt körözik az ismert magyar influenszert

kemma.hu

Halálos baleset Tatabányán: vélhetően rosszul lett az ütközés előtt az áldozat

origo.hu

Meghökkentő, de igaz: a világon létezik még egy Hősök tere - galéria

ripost.hu

Megszólalt a orvos: ez az omikron 9 tünete, ami kifejezetten az oltottaknál jelentkezik

nemzetisport.hu

Videó: a furcsán futó matematikus bíró elvitte a show-t az Afrika-kupán

vg.hu

Európai Gyógyszerügynökség: emlékeztető oltásra van szükség az omikron ellen

origo.hu

Intenzív havazás volt az éjjel az ország egy részén - képek