Aktuális

Orvosi csoda, hogy életben van a duplán törpe gyerek

Bors

Létrehozva: 2014.03.07.

Az orvosok egy órát sem jósoltak annak a brit kisfiúnak, aki kétféle törpeséggel jött világra. A gyerek mindkét szülőjétől örökölte a betegség különböző fajtáit.

Nagyon ritka rendellenességgel született a most három hónapos Nathan Phillips. A kisfiú mindkét szülője törpe és a gyerek anyjától és apjától is örökölte a betegséget. Mivel a felnőttek a szindrómának két különböző típusát hordozzák, a gyerek mindkettőt megkapta. Éppen ezért, mielőtt megszületett, az orvosok maximum egy órányi élettartamot jósoltak neki – írja a Daily Mail.

A szakemberek egyelőre orvosi csodaként néznek a gyerekre, aki egészségesen jött világra, és azóta szépen fejlődik. Pedig, mikor a kisfiú édesanyjál kimutatták a terhességet, a doktorok azt tanácsolták neki, hogy vetesse el a gyereket, mert az életben maradásának az esélyei szinte a nullával egyenlőek.

- Elég félelmetes, hogy az orvosok még soha nem hallottak olyan esetről, mint Nathané. Semmit nem tudnak arról, hogy mi lesz a jövőben, a betegség, hogyan fog hatni a gyerekünk életére. Éppen ezéért nagyon örülünk, hogy a kisfiunk már egyszer bebizonyította, hogy az orvosok sem tudhatnak mindent és az jóslások ellenére egészségesen növekszik – mondta a riportereknek az édesanya.

A további fotókért kattintson ide

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek