Aktuális

Kiakadtak a szocikra a magyar zenészek

F. A.

2014. március 29. szombat 10:00

Ölni a nevében. Sajnálom. Lopott tánc. Ezek a slágercímek is szerepelnek a szocialisták fiataloknak készült zenei összeállításában. Az alkotóknak nagyon nem tetszik a dolog.

Megismételte kilenc évvel ezelőtti húzását az MSZP. A szocialisták 2005-ben már kiadták A buli színe című válogatáslemezt. Most viszont nem CD-vel, hanem Youtube-összeállítással próbálják megnyerni a fiatalokat. A döntés persze érthető, így ugyanis egyetlen fillérbe sem kerül. Az már más kérdés, mit szólnak az alkotók, hogy a zenéjüket politikai célokra használják fel. Az egyik nagy hazai sláger is helyet kapott a listán, az Anima Sound System Crossroads című dala.

Prieger Zsoltot, a zenekar alapítóját meglepte a hívásunk. Mint elmondta: ők nem hallottak arról, hogy felhasználták a zenéjüket. A zenekart nem kereste meg az MSZP. – Soha nem adtunk dalokat pártoknak, nem léptünk fel kampányrendezvényeken. Nagyon nem örülök, ha a mi zenénket akarják felhasználni. Megtesszük a szükséges lépéseket, mert ez pofátlanság – tette hozzá a zenész.

A tavalyi nyár slágere volt Puskás Peti zenekarának, a Biebersnek a Sorry, azaz Sajnálom című dala: – Ami a Youtube-on fent van, azzal nem nagyon tudunk mit kezdeni. Annyit azért hozzátennék, hogy sem a szám, sem a zenekar nem képvisel politikai üzenetet – mondta a Borsnak az énekes.

Megkerestük az MSZP-t is, hogy megtudjuk, kik és mi alapján válogatták össze a zenéket: – A fiatal párttagok állították össze a listát, a mai fiatalság ízlését tükrözi a válogatás. Egyébként nincs jogi következménye, hiszen a Youtube-ról van szó, így nem volt szükség a zenekarok hozzájárulására – mondta Budai Bernadett, az MSZP szóvivője.

 

Lopott tánc és Boldogság

Összesen 34 dal kapott helyet a listán. Pharell Happy (Boldogság) száma kissé elcsépelt, a Milky Chance Stolen Dance (Lopott tánc) című slágere pedig Gyurcsány miatt nyer új értelmet. A legfurább választás azonban a Killing In The Name, azaz Ölni a nevében című rockdal a Rage Against The Machine-től. Budai Bernadett szerint azonban nem kell szó szerint érteni ezeket a címeket.

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: A legnagyobb hibát a hollandok ellen követtük el – Mikler

metropol.hu

Elon Musk rémisztő figyelmeztetése: teljesen biztos az emberiség kihalása

origo.hu

Elfeledett kincsekre bukkantunk egy régi Renault-szalonban – képek

bama.hu

Torlódás várható - baleset történt kedd reggel Szentlászlón

origo.hu

Restaurálják a híres párizsi obeliszket

nemzetisport.hu

Videó: nemek közti MMA-meccset rendeztek, kitört a káosz

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

mandiner.hu

Egyre több jel mutat arra, hogy az extraprofit húzza az elszabaduló inflációt

metropol.hu

Durva hideggel érkezik a hózápor, de van egy rosszabb hírünk is

life.hu

Sebestyén Balázs markáns véleményt fogalmazott meg Kulcsár Edináról: "Azt se tudja, merre van arccal előre"

origo.hu

Marhákra kiadott gázkibocsátási tanúsítvány miatt lehet botrány az USA-ban