Aktuális

Haldoklik, mégis másokon segít az agydaganatos lány

Bors

2014. március 22. szombat 20:00

Bár egy 17 éves brit lány nemrégiben tudta meg, hogy gyógyíthatatlan rákbeteg, nem adta fel a céljait. Hannah Brown ugyanis a fejébe vette, hogy ha már rajta nem tudnak segíteni, akkor hozzá hasonló daganatos fiatalok számára gyűjt pénzt.

Hannah Brownnál tavaly februárban fedeztek fel agydaganatot, és bár több kemoterápián és sugárkezelésen is átesett, a rákos sejtek tovább terjedtek testében. A 17 éves lánynak már az orvosok is elmondták, hogy betegsége gyógyíthatatlan, ennek ellenére a bátor brit nem hagyta el magát, és kitalálta, hogy pénzt gyűjt egy rákos betegeket segítő egyesület számára.

– Próbálok pozitív maradni, hisz csak azért mert rákos vagyok, és kihullik a hajam, még ugyanaz az ember vagyok. Nem akarom, hogy másként kezeljenek vagy sajnáljanak, ezért kezdtem el pénzt gyűjteni és segíteni másoknak, és olyan dolgokat csinálni, amiket mindig is szerettem volna – nyilatkozta a Daily Mailnek Brown.

(Fotók: Ross Parry)

Brown feltett célja, hogy legalább 50000 fontot (közel 19 millió forint) összegyűjtsön, és törekvéseit szülei is támogatják. – Rengeteg műtéten és kezelésen esett át, mégsem panaszkodott soha. Avval, hogy még a gyógyíthatatlan betegsége ellenére is azon jár az esze, hogy másokon segítsen, kiváló példát mutat mások számára – mondták Brown szülei.

Amikor kiderült a betegsége, könnyekben kitörő szüleinek azt mondta: "Na jó, rendben van, most már tudjuk ezt is. Fejezzük be a sírást, és próbáljunk meg együtt élni ezzel."

Hannah Brown szörnyű betegsége ellenére is megpróbál pozitív maradni. Attól még, hogy nincs haja, ugyanaz az ember maradt

A lány ráadásul tanulmányait sem hagyta abba betegsége miatt, az igazgató szerint ugyanolyan kiváló tanuló, mint a végzetes daganat előtt. 

További cikkek

Gyilkosság

Hat családtagjával végzett a vérfertőző lelkész

Tragédia

„Olyan hívást kaptam, amit egyetlen szülő sem akar” – zokogta az apuka, aki elvesztette a gyermekét

Ez is érdekelhet