Aktuális

Elképesztő lufiruhákat készít Nándi - fotókkal

2014. március 12. szerda 13:30

Poénból próbálta ki a lufihajtogatást Schreiter Nándor, két hét múlva pedig második lett egy hazai versenyen. Jövő héten indul a denveri világbajnokságra, ahol egy lufivirágokkal díszített klasszikus vonalvezetésű, ám felfújt rucival kápráztatja el a zsűrit.

Míg a többség csak kígyót, az ügyesebbek kutyát vagy kardot képesek lufiból hajtogatni, addig Schreiter Nándor valódi álomruhákat alkot belőlük. – Véletlenül találtam rá a szenvedélyemre. Poénból próbáltam ki a lufihajtogatást, s én voltam a legjobban meglepve, milyen jól megy – kezdi a fiatalember, aki annyira fellelkesült, hogy két héttel később benevezett egy versenyre.

– Itt ért az újabb meglepetés, második lettem a hazai profik között. Másfél hónappal később, Belgiumban láttam először lufiruhákat, s akkor minden eldőlt. Számomra ez a szakma csúcsa, én pedig az elmúlt hat évben az ellesett, illetve saját magam által kitalált fogásokkal igyekszem még inkább kitolni a határokat – vallja.

A napokban jelent meg a világ legnagyobb lufigyártó cég nemzetközi katalógusa, aminek címlapjára – megtörve a trendet – elsőként a magyar művész munkáját választották.  – Fontos a modellek egyénisége, mert ahhoz készítem a ruhákat, amikben nem csak mozogni, de leülni is lehet. Az egyik büszkeségemen például harminc órán át dolgoztam. Mindegyik alkotásomat megsemmisítem. 

Nem tagadom, vannak ruháim, amikhez szép emlékeim kötődnek, azoknak a fotóit szívesen nézem vissza, de inkább előre tekintek – magyarázza a maximalista fiatalember, aki napokon belül indul a 2014-es denveri világbajnokságra. – Ösztöndíjjal megyek, és a lufiruha kategóriában én leszek az egyetlen, aki egyedül dolgozik a többi ország csapatával szemben.

További cikkek

Korhatáros

Rettentő kínos: Pornó ment a Zoom-konferencián, vörösödtek a politikusok

Ez is érdekelhet

origo.hu

160-nal repült át a körforgalmon egy autós a Balatonnál - videó

888.hu

Kanadában döntöttek: a keresztény norma hirdetése tiltott, az LMBTQ propagálása legális

life.hu

Február 1-től kötelező lesz az oltás az 50 év felettieknek, védettségi igazolás kell fodrászatokban és a kozmetikai szalonokban is Olaszországban

magyarnemzet.hu

Brüsszel beismerte, miért tartja vissza a magyar helyreállítási pénzeket

szoljon.hu

A Jászkunságban is hódítanak a furcsa keresztnevek

koponyeg.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: értékelés – szomorú, hogy kiestünk, de megérdemeltük

origo.hu

Sztárok, akik már vásároltak jegyet az űrbe - galéria

vg.hu

Milliókat nyerhetnek a kisvállalkozások a ma nyíló pályázaton

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: már 12 fertőzött van, a németek a visszalépést fontolgatják!

ripost.hu

A szerencse forgandó, de ennek a 3 jegynek idén nem lesz oka panaszra

origo.hu

Megint csalt, megint lebukott az RTL Klub