Aktuális

Attól félnek, hogy Ruttner külföldre szökik

P. G. J.

2014. március 7. péntek 07:15

Közel kétszázmillió forint letéti pénzt keresnek az ügyfelei Ruttner Györgyön – tudta meg a Bors. A jogászt tegnap – azok után, hogy de­cemberben más ügyekben vádat emeltek ellene – ismét gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vették és bilincsben vitték a fogdára.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette azt a budapesti ügyvédet, aki a megalapozott gyanú szerint 2010 és 2012 között több alkalommal kötött letéti megállapodást ügyfeleivel, majd az ügyvédi letétként átvett összegekkel később nem számolt el, hanem sajátjaként rendelkezett velük – tudatta a Fővárosi Főügyészség a Borssal tegnap.

A megalapozott gyanú szerint az ügyvéd ingatlanvásárlás fedezeteként négy ügyfelétől tíz-tízmillió forintot meghaladó összeget vett át ügyvédi letétként. Az ügyfelek által kívánt adásvételi ügyletek végül nem jöttek létre, ennek ellenére a letétbe he­lyezett összegeket a vé­-dő nem adta vissza, sajátjaként rendelkezett azokkal.

Egyéb forrásból meg­tudtuk: Ruttner Györgyöt azok után, hogy decemberben ügyvédi visszaéléssel és jelentős értékre elkövetett sikkasztással vádolták meg, tegnap egy másik ügyben különösen nagy értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás és ügy­védi visszaélés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Ezután őrizetbe vették és bilincsben vitték a Gyorskocsi utcai fogdára. Az ügyészség indítványozta a Budai Központi Kerületi Bíróságon az ügyvéd házi őrizetének elrendelését. A Bors információi szerint az ügyész azzal indokolta a házi ôrizet szükségességét, hogy a bûncselekmény súlyára és az elkövetés értékére tekintettel fennáll a szökés, elrejtôzés veszélye.

A vád tárgyát képező és a tegnap ismertetett ügyekben összesen közel 200 millió forintot keresnek Ruttner Györgyön. A sztárügyvéd, aki korábban Stohl Andrást, Damu Rolandot és Oláh Ibolyát is védte, az ellene folyó ügyek­től függetlenül folytathatta praxisát.  – Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet – nyilatkozta lapunknak Hegedűs László, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettese.

– Az ügyészség intézkedéseinek ellenére Ruttner Györgyről csak jogerős bírósági ítélet dönthet. Ettől függetlenül a kamará­-nak meg kell vizsgálnia, hogy a történtek tükrében van-e szükség újabb lépésekre, miután korábban az ügyvéd ellen folyó fegyelmi eljárást felfüggesztették.

Több, magát megnevezni nem kívánó ügyvéddel beszélt lapunk munkatársa. Mindenki tőlünk hallott először a neves kolléga őrizetbe vételéről. A jogászok mélyen megdöbbentek a hír hallatán: „Úristen!” „Ezt nem mondja komolyan!” „Megbilincselték?” – reagáltak. Csak egyikük mondta, hogy az utóbbi idők történé­sei alapján várható volt az ügyészség intézkedése.

Lapunk elérte Jován Lászlót, Ruttner György ügyvédjét is, aki nem kívánta kommentálni információinkat.

További cikkek

Gyilkosság

Halálos késelés a XVI. kerületben: Könnyek között vallotta be tetteit a gyilkos

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Ez is érdekelhet

vg.hu

Gattyán György az utcán toborozza a képviselőjelölteket

metropol.hu

Drámai képet posztolt a magyar énekes: tragédia történt hajnalban – Fotó!

life.hu

Mélyaltatásban szülte meg kislányát a covidos magyar kismama

magyarnemzet.hu

Közös nyilatkozatban határolódtak el Márki-Zay Pétertől

origo.hu

Rákaptak az invazív kagylókra a balatoni pontyok

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Soha nem látott híd épül Sátoraljaújhelyen

nemzetisport.hu

PL: Suárez ajánlatot kapott az Aston Villától – sajtóhír

life.hu

Az életükkel játszanak az idősek - Valós veszélyt jelentenek az illegális otthonok

heol.hu

Két ember halálához vezetett a kerecsendi férfi felelőtlen száguldozása

origo.hu

Tom Hanks svéd filmsiker amerikai remake-jében szerepel