Aktuális

Tolvajok rontják a magyarok hírét

Bors

Létrehozva: 2014.01.23.

Ellopták a világutazó japán, Josihiro Simada kerékpárját a Kertész utcában. A férfi öt éve járja a világot, de ilyen még nem fordult elő vele. Nem ô az elsô, aki a magyaroknál jár pórul. A Bors összegyűjtötte a legkínosabb lopási eseteket.

Álrendőri ellenőrzés

Rendőr lépett oda egy bulizó kül­föl­di­hez tavaly júniusban a Dohány utcában. Ellenőrzés címszóval elkérte a fiatal hátizsákját, iratait, átkutatta, sőt még a PIN kódját is beíratta a telefonjába, aztán lelépett. A csodálkozó külföldi csak ekkor döbbent rá, hogy a segítőkész rendőr a bankkártyáját is magával vitte, a telefonnal együtt.

Mire a külföldi az igazi rendőröknél feljelentést tett, az álzsaru jelentős összeget emelt le bankkártyájával egy közeli ATM-ből.

Josihiro biciklije

Öt éve járja a világot, pénteken érkezett Budapestre a japán világutazó, Josihiro Simada. Egy belvárosi hostelben szállt meg – pechjére. Kedvenc biciklijét a belső udvaron helyezte el lezárva, alig pár méterre a szobájától. Reggelre azonban csupán a hűlt helyét találta: a lakatot levágták, a kerékpárt ellopták. Josihiro feljelentést tett, és azt reméli, hátha jelentkezik valaki a különleges felépítésű kerékpárjával, amihez érzelmileg is kötődik.

Pitt fényképezőgépe

Brad Pitt milliókat érő fényképezőgépét is ellopták. Pitt a szerelmét, Angelina Jolie-t kísérte el a budapesti forgatásra mint a stáb hivatalos fotósa. A színész több masinával érkezett, ezek közül aznap a Leica típusú méregdrága gépével dolgozott a forgatás miatt lezárt József Attila lakótelepen.

Egy óvatlan pillanatban letette, míg egy másik géppel kattintott. Mire visszafordult, a fényképezőgépe eltűnt. A színész és a stáb is elképedt ezen. Lapunk úgy tudja, Pittet feldúlta az eset, főleg azért, mert a gépén több lementetlen fotó volt.

Jolie bérleménye

Angelina Jolie sem úszta meg károk nélkül a budapesti forgatást. Több helyszínt bérelt városszerte. A Tűzraktér nevű buliház romos épülete annyira megtetszett a színésznőnek, hogy azonnal bérbe vette, ám, mint később kiderült, nem a hely tulajdonosával, hanem az épület portásával kötött szerződést.

A kapuőr úgy gondolta, így szerez egy kis zsebpénzt, másfél millió forintot kapott a mit sem sejtő Jolie-tól. Az igazi tulaj megdöbbenve hallotta, hogy a híresség náluk forgat. A portást azonnal kirúgták, de a pénzt addigra az utolsó fillérig elköltötte.

Az M7-es kalózai

Több külföldit is kiraboltak ugyanazzal a módszerrel az M7-es autópályán lévő, Balatonhoz közeli pihenőkben. A tolvajok mindegyik esetben azonos trükkel éltek: a pihenőben parkoló, kocsijukban alvó külföldieket azzal riasztották fel álmukból, hogy baj van kocsijuk hátsó kerekével.

Az álomittas autósok minden esetben azonnal a kocsi hátsó részéhez botorkáltak. Természetesen semmi baj nem volt, ellenben a pénztárcájukat ez idő alatt valaki elvitte. Egy román férfitól 135 ezer, egy olasz nőtől 370 ezer forintot emeltek el így.

A világjáró motorja

Hiába járta végig a világ több veszélyes helyét, kalandozott Szibérián át Ukrajnán keresztül Romániában is, Kuno, egy másik japán világjáró 3000 eurós, azaz majdnem egy millió forintos motorját is Budapesten lopták el. Pedig a férfi a szálláshely zárt, belső udvarán parkolt le a motorkerékpárral.

– Több motoros fórumra felkerült a történetem, sokan együttérzésük mellett anyagi támogatásukról is biztosítottak – mesélte a Borsnak a 39 esztendős férfi. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek