Aktuális

Táskákat varr a rács mögött Eva Rezesová

P. Gál Judit

2014. január 31. péntek 07:25

Eva Rezesová változatlanul mintarabként viselkedik a börtönben. Hetente egyszer szakkörön vesz részt, ahol maradék anyagokból különböző használati tárgyakat varr. Megtudtuk: a tárgyalásokon már-már kabalaként viselt sokmasnis farmeranyagból készült táskája is saját keze munkája.

Mély hallgatás volt mindeddig a december 3-án újra előzetes letartóztatásba került Eva Rezesováról. Az asszony és családja senkinek nem nyilatkozik. Ügyvédje, dr. Novák Péter sem közlékenyebb.

Azt az információnkat sem kívánta kommentálni, hogy az asszony – aki változatlanul problémamentes rab – a szabadidejében varr a börtönben.– Nincs olyan fejlemény, amiről nyilatkozni szeretnék – mondta az ügyvéd.

Megbízható forrásaink szerint Eva Rezesová ugyanabba a zárkába került, ahol a házi őrizetbe kerülése előtt ült. Bár az asszony a nem jogerős ítélet szerint fogdába kerül majd, mint minden előzetes letartóztatásban lévőt, őt is a fegyház fokozatnak megfelelő keretek között őrzik. A családja megtartotta azt a lakóparki lakást, ahol a nem jogerős házi őrizete napjait töltötte. Édesanyja viszonylag gyakran tartózkodik ott, havonta – rendszerint Rezesová 13 éves lányával együtt – megy a börtönbe látogatóba.

Rezesová 2012. augusztus 21-én hátulról belehajtott egy Fiat Puntóba az M3-as autópályán, hárman szörnyethaltak, benn­égtek, egy nő pedig a kórházban halt bele sérüléseibe. Az ügyben novemberben elsőfokú döntés született, a mil­liárdos asszonyt hat év fogházbüntetéssel sújtották. Ha az ítélet jogerőre emelkedne, feltételesen – az előzetesben letöltött 1 év 5 hónap beszámításával – 2 év 7 hónap múlva bocsátható majd szabadlábra.

Kötelező dolgozniuk

A hatályos törvények alapján 2012. január elsejétől kötelező dolgozniuk a munkaképes elítélteknek, a munkadíjukból pedig hozzájárulnak eltartásukhoz – mondta korábban a Borsnak Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Sajtóirodájának vezetője.

Megtudtuk, a hímzés mellett varrást, segédmunkát, húsfeldarabolást, mosást, tisztítást vállalhatnak az elítéltek, akik általában nyolc órát dolgoznak naponta, és fizetett szabadság is jár nekik. Munkájukért cserébe munkadíjat kapnak, ennek mértéke az előző évre megállapított minimálbér egyharmada.
 

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

metropol.hu

Ez gyors volt! Kulcsár Edina már a nevét is megváltoztatta

origo.hu

A sünök miatt jött létre a rengeteg ember halálát okozó szuperbaktérium

nemzetisport.hu

Arsenal: közös megegyezéssel távozik a védő – hivatalos

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Így szerezték meg jogosítványukat apáink, nagyapáink - galéria nosztalgiázóknak