Aktuális

Olasz apja elvitte Nóra gyerekét

GJ

2014. január 27. hétfő 08:00

Több mint egy hónapja láthatta utoljára két és fél éves kisfiát Szabó Nóra. Az egercsehi anyuka állítja: volt párja karácsony előtt elrabolta Ádámkát és Olaszországba vitte. Nóra a rendőrséghez és a gyámhivatalhoz fordult, mindhiába…

Szabó Nóra 2008-ban még Olaszországban ismerkedett meg Riccardóval. Nagy szerelemnek indult, a nő szerint a férfi úriemberként viselkedett. Haza is költöztek Magyarország­ra Nóra házába, és tervezték a kisbabát. 

– Riccardo a kicsi megszületése után teljesen megváltozott. Féltékeny lett, még az utcára sem engedett ki sétálni. A néhány napos újszülött mellett is elvár­ta, hogy dolgozzak vele a házunk felújításán. Azt sem hallgatom el, hogy többször megvert, ha nem azt csináltam, amit mondott – emlékszik a borzalmakra az anyuka.

A férfi ezalatt többször elhagyta Magyarországot, volt rendőrségi ügye is, a nő szerint marihuánatermesztés miatt indítottak ellene eljárást, és kiderült: bántalmazta a saját anyját, aki feljelentette. Nóra azt mondja, Riccardo többször megfenyegette, hogy megöli és felgyújtja, 2012-ben pedig újra durván megverte, ezért ő is feljelentést tett a rendőrségen. A férfi ekkor Egerbe költözött, de a helyzet nem javult.

– Mindig engedtem neki, hogy láthassa a fiát, csak azt nem szerettem, ha hosszabb időre magával vitte. Most karácsony előtt azt mondta, elmennek fenyőfát venni, de egyszerűen nem hozta haza. Kétségbeesetten hívogattam, amikor pedig elértem, közölte: már elhagyták az országot – mondja Nóra.

Az asszony azonnal a rendőrséghez fordult, akik felvették a kapcsolatot az olasz hatóságokkal. A kinti rendőrök megállapították: a gyerek nincs veszélyben, és mivel nincs jogerős határozat arról, hogy a kicsi melyik szülőnél legyen, nem tehetnek semmit. Ahogyan a gyámhatóság sem. Nóra tavaly augusztusban gyermekelhelyezési pert indított, de a férfi egyszer sem jelent meg, így mindig elnapolták.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól kért végül segítséget, ahol azt ígérték, megsürgetik a dolgot az olasz hatóságoknál. – Nagyon hiányzik Ádámka, a karácsonyi ajándékot sem tudtam neki odaadni. Egyszer en­gedte az apja, hogy a neten beszéljek vele. Azt mondta, azért tette, hogy megleckéztessen, megtudjam, milyen gyerek nélkül lenni – sóhajt Nóra.

Megoldódott a 9 éves rejtély

Nem egyedi eset Nóráé. Egy szombathelyi asszony, Georgina például kilenc éven át nem látta két gyermekét, mivel osztrák férje külföldre vitte őket a válásuk után. Az anya azt hitte, a gyerekek már nem is élnek. Aztán tavaly októberben az apa, Johann Ehmann motorbalesetben meghalt Paraguayban. Ekkor derült ki, hogy a férfit és a gyerekeket is körözi a rendőrség, a gyermekek anyja pedig Magyarországon él.  

További cikkek

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

„Azt sem tudja, merre van arccal előre” - Sebestyén Balázs elmondta a véleményét Kulcsár Edináról

metropol.hu

Nem titok többé! Andrei Mangra bevallotta, mi van közte és Tóth Andi között

origo.hu

Sávot váltott a BMW-s az M1-M7-esen, a vétlen autós a betonterelőkön csattant - videó

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

kemma.hu

Rendőrt gázolt egy férfi menekülés közben Tatabányán

vg.hu

Magyarországnak még sohasem volt ekkora értékű aranytartaléka

borsonline.hu

Edina és új szerelme – Titokban randiztak egy wellness hotelben

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Nem így terveztük” – Bánhidi a kiesés után

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Hollandia az utolsó továbbjutó, a 15. helyen zártunk

origo.hu

Fantasztikusat küzdött a magyar válogatott, de a bírókat is le kellett volna győzni