Aktuális

Cukormázból készít sült oldalast Kriszti

Hofmeister Zoltán

Létrehozva: 2014.01.04.

Rakott krumpli, sült oldalas, gulyásleves. Ha megkóstolja az ember, nagyon meglepődik, hiszen e finom, magyaros kajákat Kiss-Podmaniczky Krisztina cukormázból készíti. A kétgyermekes anyuka cukorshow-jával járja az országot.

A Komáromban élő Kiss-Podmaniczky Krisztina igazi csodabogár. Persze a szó jó értelmében. Négy és fél évvel ezelőtt még egy ruhaüzletben dolgozott boltvezetőként, és kreatív énje miatt az üzlet látványvilágáért is felelt. Azután történt valami.

– Az akkor hároméves Dávid fiamnak készítettem egy szülinapi tortát. Életemben először. Akkor jött az ötlet, hogy ehető dolgokat minél élethűbben, érzéki csalódást keltve cukorból formázzak meg – mesél a kezdetekről Krisztina, aki azt is elárulja, hogy Balázs fia is örökölte a tehetségét.

Krisztina egy ehető, marcipánszerű anyagból készíti a remekműveit. Gulyáslevest, fokhagymát, sült csirkét és mindenféle ételt. Néha azonban nemcsak élelmiszert, hanem például horrorfilmekbe illő kézfejet is csinál.

– Egyrészt portrékat festek a tortákra, másrészt az ételeket egy különleges festékszóró pisztollyal díszítem, alakítom. Ezt a technikát egyébként oktatom is, Magyarországon egyedüliként – mondja a Borsnak Krisztina, aki már egy cukrásziskolát is elvégzett.

– Jelenleg ebből az oktatásból, illetve a férjem motorkereskedői fizetéséből élünk, de azt tervezem, hogy az idén indítok egy vállalkozást, ahol már üzemszerűen készítek ilyen különlegességeket. Addig is két kollégámmal, Földi Lenkével és Németh Zoltánnal járjuk az országot, és ingyenes cukorshow keretében bemutatókat szervezünk – mosolyodik el a sokak által csak Krickynek becézett édesanya. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek