Aktuális

Banki robbantás: fél percen múlott a portás élete

P. G. J.

2014. január 15. szerda 07:35

A rendőrség egy halláskárosult ember után nyomoz. A motoros elkövetô tettének csaknem áldozatul esett a Lehel utcai épület portása, véletlen, hogy a detonáció nem tépte darabokra.

Egy elkövető robbantott hétfőn hajnalban a XIII. kerületi CIB Banknál – tudta meg a Bors. – A rendőrség egyértelműen egy elkövetőben gondolkodik – erősítette meg információnkat Kovács Viktória, az ORFK szóvivője. Azt az értesülésünket nem kívánta kommentálni, hogy a tettes a detonáció pillanatában a bank közelében volt. Mint azt egyéb forrásból megtudtuk: ezzel – illetve a helyszínen talált nyomrögzítés eredményével – magyarázható, hogy a nyomozók szerint a merénylő valószínűleg halláskárosodást szenvedett.

Rutinból mindenkit ellenőriznek, aki hasonló sérüléssel jelent­kezik valamelyik fülészeten. A rendőrség közlése szerint két bankautomata is súlyosan megrongálódott a pénzintézet falát kitörô detonációban. Sajtóhírek arról szólnak, hogy házi készítésű pokolgép robbant. Beszéltünk egy szemtanúval, aki látta, hogy a bank portása kihúzott négy kukát, és az ötödikért ment, mikor a robbanás történt.

– Biztonsági kamerával van ellátva az épületegyüttes, minden portán portaszolgálat mû­kö­dik – tudtuk meg a második emeleten lakó Györgyi Istvántól, aki szerint ezzel magyarázható, hogy – szemben a korábbi hírekkel – sosem fekszenek az árkádok alatt hajléktalanok. Így az sem lehet igaz, hogy a tettes elküldte volna őket a robbantás előtt.

– A portaszolgálat hajnali négy és fél öt között viszi ki a kukákat. Az éppen dolgozó portás már kihúzott négy szemetesládát, majd éppen az ötödikért ment vissza, amikor a robbanás történt. Így szerencsére elkerülte a sérülést – mondta István.

A helyszínen azóta is megállás nélkül dolgoznak a rendőrök, a törmelékeket még mindig vizsgálják, és kettesével sétálnak a teraszokon. A lakópark játszótere közvetlen a robbantás helyszíne mögött található.

– Nem félünk, hiszen nem mi voltunk a célpont, hanem a bankok. Biztos vagyok benne, hogy a robbantó senkit nem akart bántani – mondta egy kismama.
A rendőrség közleménye alátámasztja, hogy a bűncselekmény nem emberi élet kioltására irányult. Rendőrséghez közel álló forrásaink szerint a nyomozók verziókat állítottak fel az elkövetőről.

A legvalószínűbbnek azt tartják, hogy az ATM automata tartalmát akarta megszerezni a férfi, aki egy motorral érkezett a helyszínre, és egy hátizsákban rejtette el a pokolgépet. Arra azonban nem volt ideje, hogy a pénz után kutasson, mert már 1 perc 20 másodperccel a robbantás után szirénázó rendőrautók érkeztek a helyszínre. 

Ingyenes számon várják az információkat

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekményről, a motorkerékpárról vagy annak vezetőjéről érdemleges információval rendelkezik, hívja az üggyel kapcsolatos állampolgári bejelentések fogadására elkülönített, ingyenesen és napi 24 órában hívható 06/80-620-107-es telefonszámot. 

További cikkek

Luxus

Tovább habzsol a Gyurcsány-fióka: Floridai magánszigeten építkezik a budapesti közműholding vezetője

Szörnyűség

Kislányával együtt elraboltak és megerőszakoltak egy kaposvári nőt

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Varga Judit: Az egyetemi modellváltás szabadságot és felelősséget jelent

mandiner.hu

Gyurcsány: Voltam hatalom közelében. Most se vagyok nagyon messze

veol.hu

Újszülöttjét nem láthatta az édesanyja, 25 évesen hunyt el a Covid miatt

origo.hu

Youtuberek képmását is lopják az NFT-s csalók

origo.hu

Komoly környezeti előnyökkel járhat a rövidebb munkahét

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: az izlandiak felkészültek, ha kikapnak tőlünk, még csomagolhatnak is

ripost.hu

Nagyon odatette: kemény posztot írt Djokovics kapcsán a magyar orvos

magyarnemzet.hu

Karácsony Gergely: Sz…rok rá, mi van a hangfelvételeken + videó

origo.hu

Kiderült, melyik a világ legerősebb paprikája