Aktuális

Százmilliót fizethetnek a piapancsolók

Bors

2013. november 24. vasárnap 20:00

Két helyen is zugpiagyártókra csaptak le a pénzügyőrök: Bócsán egy teljes borüzemet, Mezőberényben egy otthoni, de nagy teljesítményű pálinkafőzdét számoltak fel. A borászok 124 milliós, a pálinkás 2,4 millió forintos jövedéki bírságra számíthat.

Jövedéki ellenőrzést tartottak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy mezőberényi ingatlanon, ahol a hátsó épületben találták egy éppen működő, 140 literes pálinkafőző berendezést. Előkerült továbbá 530 liter cukrozott szilvacefre, valamint 360 liter párlat is – tájékoztatott a baon.hu.

A főző tulajdonosa a megengedett 100 literesnél nagyobb berendezéssel készítette „házi pálinkáját”, amire engedéllyel nem rendelkezett. A pénzügyőrök mintegy 1 milliónyi illegális terméket és a berendezést foglaltak le, a tulajjal szemben jövedékkel visszaélés elősegítése bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást, a megindított jövedéki igazgatási eljárásban várhatóan 2,3 millió forintnyi bírságra számíthat.

Ennél jelentősen mélyebbre kell nyúlniuk a zsebükbe azoknak, akik egy bócsai telephelyen építettek komplett palackozó üzemet pancsolt boruknak. A pénzügyi nyomozók már a telephely előtt parkoló Fiat teherkocsin is 682 kétliteres palackot találtak, amelyben fehér gyümölcsbor volt, további 768 kétliteres palackban pedig fehér borra bukkantak.

A „gyártást” is hamar megtalálták: egy földalatti tartályban 30 ezer liternyi szeszes folyadék erjedt, további hét másik tartályból pedig összesen 15 és félezer már kiforrt italt gyűjtöttek be. Egy teljes palackozó gépsort, szivattyúkat és 50 kilónyi borászati adalékanyagot is lefoglaltak. De ők is főztek pálinkát a bor mellé: az egyik épületéből előkerült egy tákolt lepárló és 100 liternyi pálinka.

A pénzügyőrök a mintegy 11 millió forint értékű illegális terméket és berendezést foglaltak le, a tulaj ellen költségvetési csalás miatt indítottak eljárást, az ellen kiszabható bírság mértéke pedig igazán tetemes: meghaladja a 124 millió forintot.

További cikkek

Gyilkosság

Brutális: Kislánya szeme láttára késelte meg barátnője a kétgyermekes apát

FÖLD

Borzasztó felfedezés: így fog elpusztulni a Föld

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: győzött Izland – így juthatnak tovább a mieink

metropol.hu

Meghökkentő fejlemény: Kulcsár Edina új szerelme is elhagyta a családját

origo.hu

Elképesztő Toyota Yaris érkezik, ez már szinte közúti versenyautó

magyarnemzet.hu

Nagyon kiosztotta az ellenzéket az ismert baloldali szociológus

sonline.hu

Holttestet találtak a somogygeszti erdőben a vadászok

origo.hu

Pusztulásra ítéltek egy hálóba gabalyodott hosszúszárnyú bálnát

nemzetisport.hu

Anglia: egy PL-klub féléves szerződést kínált Eriksennek – sajtóhír

origo.hu

Ez történik most a Szuezi-csatornában ott, ahol az Ever Given tavaly keresztbe fordult

szon.hu

Megrázó képek - szörnyű dolog történt ma délelőtt a Széna téren

vg.hu

Négy évre rács mögé került a magyar titkosügynök

vg.hu

Letartóztatták azt az ápolónőt, akit azzal vádolnak, hogy csak imitálta az oltás beadását

origo.hu

Minden korábbi rekord megdőlt a luxusautók eladásában Magyarországon