Aktuális

Rokonaikat vetik be a baloldali vezetők

Bors

2013. november 27. szerda 11:00

Mesterházy, Bajnai és Gyurcsány is olyan fotókkal rukkolt elő, amelyeken szüleik vagy nagyszüleik körében láthatók. A modell az USA-ból származik, korábban Orbán is bevetette.

November 10. Mesterházy Attila (MSZP) közli netes oldalán a képet édesapjáról és édesanyjáról. Hozzá a megjegyzés: isten éltesse soká a szüleimet! Mintegy 4000 ember fűzött megjegyzést a fotóhoz.

November 23. Bajnai Gordon (Együtt–PM) egy 1976-os fotót tett fel a netre. Ezen nagyapjával látható egy Wartburg mellett. A kép aláírása: amikor én még kissrác voltam. Több mint 100 követője akadt szinte percek alatt.

November 24. Katus 80. – írta édesanyjáról Gyurcsány Ferenc (Demokratikus Koalíció), képet közölve a születésnaposról. A fotón testvérével fogják közre az ünnepeltet. A kép közlésével 7488 hívet szerzett magának lapzártánkig.

Itthon még nem beszélnek

A Facebookon nagy divat a régi képek digitalizálása, a családi fotók posztolása. A politikusoknak a kampányidőszakban arra kell törekedniük, hogy minél több tartalmat osszanak meg, feltehetően így esett most a választásuk a manapság egyébként is trendinek tartott szülős fotókra.

Az nem valószínű,hogy ennél nagyobb szerephez jutnának a kampányban a családtagok. Egy-két fotó, valamilyen eseményen vagy rendezvényen való megjelenés biztosan lesz, de nem várható olyan intenzitás, mint mondjuk az Egyesült Államokban vagy Nagy-Britanniában, ahol szónokolnak is a rokonok – mondta Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője.

Obama az édesanyját dobta be

Orbán Viktor 2010 májusában a győztes választások után, de még az októberi önkormányzati voksolás előtt ad­ta oda gyermekkori fotóit egy lapnak. Ezeken testvérével, apjával, nagyapjával látható.

A német kancellár, Angela Merkel sohasem kampányolt a szüleivel. Csupán édesany­ját emlegette a sajtó előtt, mivel 2011-ben elhunyt lelkész édesapjáról azt írták: a szocia­lizmus lelkes híveként távozott családjával 1954-ben Hamburgból az NDK-ba.

Obama 2008-ban, első kampánya finisében publikálta az 1967 körül készült képet, amelyen mostohaapjával, anyjával, testvérével látható

További cikkek

Tragédia

Most kaptuk: Megöltek egy embert a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen

LikeFight

LikeFight: Orbán látványosan lekörözte Márki-Zayt

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Komor figyelmeztetést adott ki a NASA: veszély fenyegeti a Földet

ripost.hu

Azt hitték, a Dunában van Zoltán holtteste, de aztán megcsörrent a telefon...

origo.hu

Ezeknek az országoknak már idén nemzeti digitális pénzük lehet

bama.hu

Péterffy: a környéken lakók fogyasztanak alkoholt közterületen

origo.hu

Készül a következő Samsung okoshangszóró

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a montenegrói szélső az északmacedón szurkolókra köpött – videó

vg.hu

Bejelentést tett Hosszú Katinka

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: győzött Izland – így juthatnak tovább a mieink

borsonline.hu

Most kaptuk: Megöltek egy embert a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen

hirtv.hu

Elmeorvos vizsgálja a kisfiát halálra késelő magyar pornósztárt

origo.hu

Szégyentelenül lemásolták a BMW-t, mégis híres lett ez a szovjet motor