Aktuális

Megalázta a parkolócég a rokkant Lang Györgyit

Bors

2013. november 2. szombat 07:15

Fénymásolt rokkantkártyával parkol – vádolták meg Lang Györgyit, s meg is büntették. A színésznő hosszas és megalázó procedúrára számíthat: reklamálni is nehezen tud, mert az ügyfélszolgálatra tolószékkel nem lehet bejutni.

Ha valakiről az egész ország kétséget kizáróan tudja, hogy évek óta kerekes székben ül, az a Pa-Dö-Dő énekesnője, Lang Györgyi, aki számtalanszor nyilatkozott már a betegségéről, ezernyi fotó készült róla különféle rendezvényeken.

A megváltozott fizikai állapotát méltósággal viselő híresség sosem panaszkodik, sőt irigylésre méltó derűvel küzdi le az akadályokat, a minap azonban egy olyan élethelyzetben találta magát, amire biztosan nem lehetett felkészülve.

Ügyeket intézni indult a belvárosba, ahol a parkolási társaság ügybuzgó emberei egy hatezer forintos büntetési cédulát helyeztek az autójára. Györgyi felhívta a parkolási céget: miért kapott csekket? Azt a választ kapta, gyanújuk szerint fénymásolt a rokkantigazolvány, vagyis hamis. A kálváriának azonban itt még nincs vége, sőt csak ezek után kezdődött Györgyi Canossa-járása.

– Mivel nyilvánvaló, hogy jogtalanul büntettek meg, elmentem a parkolási társaság ügyfélszolgálatára reklamálni – meséli Györgyi. – Az első dolog, amivel találkoztam, egyszerre vicces és tragikus is: a mozgássérültek ide nem tudnak bemenni, mert egy vékony és meredek lépcsősor vezet az irodába – tolószékkel megközelíthetetlen. Szürreális, de betelefonáltam. Közölték, hogy akkor kijönnek ők. Mindez a huszonegyedik században Európa közepén – teszi hozzá a színésznő.

– Kijöttek, elmondtam, hogy nem fénymásolt a rokkantigazolványom, hanem eredeti, mire gyanakodva benéztek a kocsiba. Mintha azt vizsgálták volna, hogy tényleg járásképtelen vagyok-e.

Ezzel a kisbusszal tud kimozdulni, koncertre indulni. Az ablakában lévő rokkantigazolványról állítja a parkolóőr, hogy hamisított

A történet egyik legfurcsább momentuma ekkor történt: – Azt mondta a hivatalnok, jegyet kell vennem arra az idôre is, amíg a hivatal elôtt parkolok és intézkedem mert még nem nyert igazolást, hogy eredeti az igazolványom – meséli Györgyi. – Amit válaszoltam, azt nem bírja a nyomdafesték – teszi hozzá. – Végül közölték, hogy utánanéznek az ügyemnek, de azért fizessem be a hatezer forintot, mert lejár a háromnapos határidő, és akkor a többszörösét kell majd fizetnem. Feltételezem, hogy ha kivizsgálták az ügyemet, eltörlik a büntetést, de azért csendben megjegyezném, hogy minden mozgássérült nevében kikérem magamnak ezt az eljárást!

Természetesen megkerestük a parkolási társaságot is, ahol azt a választ kaptuk, hogy folyamatban lévő ügyről nem adhatnak tájékoztatást.  

Pereljen!

A Bors felkereste az Empamo, az Emberibb Parkolásért Mozgalom alelnökét, Legin Istvánt. – Györgyi esete sajnos nem egyedülálló. Mi is naponta legalább öt panaszlevelet kapunk a károsultaktól – adott hangot felháborodásának az alelnök, majd tanácsokkal látta el az énekesnőt.

– Jó esetben helyt adnak majd kérelmének, ám ha ez nem történik meg, mindenképp forduljon ügyvédhez, és vigye polgári perre az ügyet. Véleményem szerint  biztos, hogy megnyeri majd – magyarázta a lelkes aktivista, aki szerint érdemes volna akár még becsületsértési pert is indítani a parkolótársaság ellen.

– Alkotmányunkban benne van az ártatlanság vélelme. Milyen jogon gyanúsítják meg az ártatlan, mozgássérült embereket? Megérdemelnék akár azt is, hogy becsületsértési pert indítson Györgyi a társaság ellen – méltatlankodott Legin.

További cikkek

Tragédia

Most kaptuk: Megöltek egy embert a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen

LikeFight

LikeFight: Orbán látványosan lekörözte Márki-Zayt

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Ájultra erőszakolták a 3 gyermekes édesanyát, borzalmas, ki művelte ezt vele

metropol.hu

A kutatók is elsápadtak attól, ami az Antarktisz jege alól előkerült

origo.hu

Váratlanul meghalt a fiatal magyar énekesnő

kisalfold.hu

Ruhákat lopott az Árkád egyik üzletéből - Keresi a rendőrség

vg.hu

Túlkínálat miatt lehet jó befektetés az ingatlan

vg.hu

Oltásra kötelezik a 18 év felettieket a szomszédunkban

ripost.hu

A padláson találták meg az eltűnt magyar nő holttestét

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 17.: a Rák szinte olvas a másik lelkében, az Oroszlán megmutatja erejét

origo.hu

Ezzel a góllal nyert a magyar kézilabda-válogatott Portugália ellen - videó