Aktuális

Gyakrabban konyulnak le a bikanyakú pasik

Bors

Létrehozva: 2013.11.03.

Nem akármilyen összefüggésre jutottak az ankarai gyógyszerészeti egyeteme tudósai, állítják: a vastagnyakú férfiaknál gyakrabban adódnak potenciális zavarok, mint a 35 centinél kisebb körméretű társaik. A kutatás nem vicc: a 40-60 év közötti férfiak felénél gyakoriak a merevedési problémák.

Még hogy nem a méret a lényeg a szexben? Dehogynem, csak nem az amelyikre sokan gondolhatnának, hanem a férfiak nyakának vastagsága menti meg őket a kínos felsüléstől.

A törökországi Ankara Gyógyszerészeti Egyetemének kutatói ugyanis párhuzamot találtak a merevedési problémák gyakoriság és az alanyok nyakának körmérete között. Állítják: azoknál a férfiaknál, akiknek a nyaka 35 centiméter körfogatnál bikásabb, gyakrabban fordul elő, hogy csődöt mondanak az ágyban.

Több száz 40-60 év közötti férfinél végeztek tesztvizsgálatokat és arra a következtetésre jutottak, hogy a túl tokás, vagy vastagnyakú férfiaknál gyakoribbak a szív- és érrendszeri zavarok, amelyek – a rossz keringés miatt – elsőként a leginkább vérigényes területen fejtik ki először kártékony hatásukat.

Sőt: az ilyen pasik nem csak, hogy nem teljesítik kellően édes kötelezettségüket partnereik felé, de aludni sem hagyják őket rendesen. A török egyetem kutatócsoportjának vezetője, Dr. David Goldmeier ugyanis azt is bejelentette vizsgálati eredményeikre alapozva, hogy az úgynevezett alvási apnoea-szindróma, vagyis az állandó horkantgatás, horkolás is sokkal nagyobb gyakorisággal alakul ki a bikanyakú pasiknál.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek