Aktuális

Kaiser Edét megváltoztatta a mindent elsöprő szerelem

P. G. J.

2013. október 14. hétfő 09:00

Kaiser Ede után a bőnyi kettős gyilkosságért elítélt Fodor Attiláról is kiderült, hogy ismeretlenül a börtönben kereste meg őt egy nő, aki ma már a menyasszonya. De mások is párra találtak a rács mögött.

A négy lányt meggyilkoló százhalombattai rémmel, Balog Lajossal vagy Bándy Kata gyilkosával, Péntek Lászlóval is nem egy nő próbálta felvenni a kapcsolatot a börtönben.

Anno Balog maga is beismerte, hogy kéjgyilkos, amikor így nyilatkozott: „Amikor elkezdtem magát a cselekményt, talán jobban féltem, mint az áldozat. Szinte remegtem, de mire végeztem, addigra már rendesen élveztem, szinte annyira, hogy abban a pillanatban, amikor meghalt, sajnáltam. Nem őt sajnáltam, hanem azt, hogy már vége.”

A férfi brutalitására jellemző volt, hogy akár órákig is kínozta az áldozatait, ebben lelte örömét. Ennek ellenére nem sokkal azután, hogy életfogytiglani fegyházra ítélték azzal, hogy legkorábban 25 év múlva szabadulhat, felvette vele a kapcsolatot egy nő, aki akár feleségül is ment volna hozzá. Néhány hónap után azonban megszakadt közöttük a kapcsolat.

A móri mészárlásért ártatlanul tényleges életfogytiglanira ítélt, majd más súlyos bűncselekmények miatt közel 20 évre büntetett Kaiser Ede is párra talált a börtönben.

Hónapokkal ezelőtt nyilatkozott a Borsnak arról, hogy a rácsok mögött másfél éve találta meg az igaz szerelmet egy jogász lány, Renáta oldalán. – Egy kinti barátom barátnője ismerte. Ő olvasta a rólam szóló könyvet, és szeretett volna megismerni. Itt találkoztunk először a börtönben, azóta minden látogatáson jön hozzám. Nagyon fontos nekem. Teljesen megváltoztatta a gondolkodásom. Neki köszönhetem, hogy már nem csak az anyagi jólét, az anyagi világ érdekel… – nyilatkozta Kaiser, aki egy beszélőn jegyezte el szerelmét, de a karikagyűrűt a börtön szabályzata miatt nem hordhatja, amíg nem szabadul.

Fotó: MTI

– Tisztázzunk valamit, én nem magyarázkodni akarok – ezt már R. Renáta, a menyasszony nyilatkozta a Borsnak. – Tudom, hogy Ede mit tett a múltban. Azt is, hogy megbűnhődött érte. Ma már teljesen más ember lett. Ő az a férfi, aki ért engem, nem akar másnak látni, mint ami vagyok – nyilatkozta a lány.
Kaiser azt tervezte, hogy idén nyáron feleségül veszi Renátát, de úgy tudjuk, a frigyre mégsem került még sor. Az okokról egyikük sem nyilatkozik.

A jogerős ítélet szerint az idős, bőnyi német-magyar házaspárt a házukért megölő Fodor Attila még minimum 22 évet ül börtönben. A férfi – a bírói indoklás szerint – hátulról leütötte áldozatait, a férjet bálázózsinórral megfojtotta. Fodor most azt állítja, hogy a nővel volt élettársa végzett, a férfit pedig csak megütötte, az bevágta a fejét, nem tudja, hogy fulladt meg.

Fodor Attila kedvese, akinek egy tízéves gyereke is van, először csak levelezni kezdett a férfival. Ma már ő is menyasszony, a gyűrűt Fodor húga vette meg neki. Kétkedés nélkül elhiszi a kettős gyilkosságért elítélt embernek: csak azért tett elfogása után beismerő vallomást, hogy egykori élettársa helyett is ő ­bűn­hődjön.
– Nem jellemző, hogy valaki magamutogatás miatt keresné egy súlyos bűnökért elítélt emberrel a kapcsolatot – nyilatkozta a Borsnak Bilkei Pál kriminálpszichológus.

– Majdnem mindig vallásos töltettel keresik meg ezek a nők a férfiakat. A megváltás a céljuk. De vannak olyanok, akiknek hiányzik az érzelmi sikerélmény. Nem véletlen, ha egy szeretetre vágyó nő, olyan valakit választ magának, aki a helyzeténél fogva biztosan elfogadja az ő érzelmeit.

Egy másik szakember, Végh József, aki sokáig börtönpszichológusként dolgozott, állítja, nyilvánvaló, hogy az a nő, aki egy elítéltben véli megtalálni a szerelmet, valamiféle megmentőnek hiszi magát.

– A pszichológia helyettesítő érzésnek mondja, ami motiválja ezeket a nőket – nyilatkozta a kriminálpszichológus. – Nyilván egy önértékelési zavar is szerepet játszik ebben. Aki nőként alulértékeli magát, úgy éli meg, hogy párra talált. Az, amit érez, egy küldetéstudat, ami nem a szerelemről szól. A nő kivetíti az érzelmeit a férfira, felruházza nem létező tulajdonságokkal, és úgy éli meg, hogy az pontosan olyan, amilyennek ő látni akarja. Abban a pillanatban, hogy a férfi szabadul, a kapcsolat elveszti a motivációs bázisát, halálra van ítélve.

Pénteket a csecsemőgyilkos akarta

A 18 éves pécsi V. Mária, aki egy kővel ütötte agyon az újszülöttjét, még hazudni is képes volt azért, hogy Bándy Kata gyilkosával, Péntek Lászlóval kapcsolatba kerüljön. Azt mondta, a férfi az unokatestvére, abban a reményben, hogy így majd levelezhet vele.

Amikor kiderült a hazugság, a bíró minden kapcsolattartásukat leállította. Később Péntek egykori ügyvédje, Sólymos Sára arról nyilatkozott a Borsnak, hogy V. Mária a második börtönbüntetését töltő nő, aki közel akart férkőzni Péntekhez. Korábban egy lopásokért elítélt asszony is megpróbálta ugyanezt. 

Egy csók és más semmi

Megtudtuk: egy hónapban minimum egy óra látogatást biztosítanak a börtönökben. Évente kb. tíz börtönesküvőre kerül sor, amely lehet egyházi vagy polgári szertartás is, akár kintről felkért tanúk jelenlétében. A puritán esküvő plusz egy beszélőt, egy ölelést és egy hitvesi csókot jelent.

Két fogvatartott is tarthat ­kapcso­latot egymással, vagy köthet házasságot a ­bör­tönben.

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15628559_auto_resized.jpg
origo.hu

Élő adásban szidta a méregdrága felcsúti focistát a Puskás Akadémia edzője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11833_resized.jpg?avcount=1675510507
origo.hu

Újabb elképesztő botrány tört ki Ukrajnában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15626791_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

A legfinomabb melengető édesburgonya-krémleves, amit valaha kóstoltál!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15625010_auto_resized.jpg
vg.hu

Kilőtték az oroszok az ukránok rettegett ágyúját, elhallgatott az Akácia

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15625544_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Végre! Itt a Mizo hozzáadott cukor nélküli Túró Rudija

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15628240_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

A mezét se találta – csalódást keltett a Puskás méregdrága igazolása

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11834_resized.jpg?avcount=1675510507
borsonline.hu

Kényszerrel sorozzák be katonának a kárpátaljai magyarokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15625858_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. február 4.: a Bika bevonzhatja a jót, az Ikrek meglepő fordulatra számíthat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15628462_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Tudtad? Ez a gyönyörű színésznő volt Kucsera Gábor nagy szerelme

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15628241_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kegyetlen üzenetet kapott Kulcsár Edina: "Nem csak Shakirát cserélték le egy Twingóra"

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/02/mXjl6KSqOff6OhLwESUsG02USIZbviwH8-FyMY653GY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QwMGE0MTAzZjhhNTRiZDI5NTg5MmQzNzZlMDA2ZjQ2.jpg
Befolyás

A baloldal rendre kiszolgálja a külföldi érdekeket

https://cdn.borsonline.hu/2023/02/vTk8s5yM1ZHZHPZWtOd5m4rQicTDvkpl3gwDLtg_OW0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzVjZDQ0MGM5OTk3NDQ1MDhhMjA0OTg3Mzg3YmJjMmE2.jpg
Baloldal

Dollárbaloldal: valóságos csúcsforgalom volt Münchenben