Aktuális

Orvosi hibák sorozata miatt halt meg a kamasz

Bors

Létrehozva: 2013.09.19.

Öt éve keresik a miérteket annak a 15 éves lánynak a szülei, aki még 2008-ban vesztette életét. A lányt valószínűleg meg tudták volna menteni, ám orvosai több hibát is elkövettek a kezelése során.

Amie Miller még 2008 november 16-án jelentkezett az essex-i kórházban szüleivel, ugyanis már hét napja egyfolytában fájt a feje és hányt. A kamaszlány három nappal később halt meg, ám élete valószínűleg megmenthető lett volna, ha az "elfoglalt" orvosok többet foglalkoznak a lánnyal.

Ehelyett azonban még a rutinnak számító pupilla-reflex vizsgálatot sem végezték el rajta, pedig már önmagában abból is kiderülhetett volna, hogy sokkal többről van szó, mint egyszerű fejfájásról és hányásról. Amie-nek egy ugyanis egy folyadékkal teli duzzanat volt az agyában.

Az őt megvizsgáló orvos azonban csak annyit mondott: "ne aggódjanak túl sokat", a folyamatosan romló állapotot pedig úgy jellemezte: "ő bízik benne, hogy a lány jobban lesz".

Mivel a gyermekintenzív-részlegen nem volt ágy, Amie-t a felnőttek közé fektették, elvégeztek rajta egy CT-vizsgálatot, kapott egy nyugtatót (amit egyébként csak felnőtteknél volna szabad használni) és egy ventillátort - írta a Daily Mail.

Bár Amie szülei már lányuk elvesztése után is jelezték, hogy valami nem stimmelt a kórházi ellátással, a szakértők öt év alatt sem tudták kideríteni, hogyan is történt pontosan az eset.

A szülők szerint egy orvos el akarta küldeni Amie-t egy vizsgálatra, ugyanis arra gyanakodott, hogy folyadék van az agyában, amit sürgősen le kell szívni. A kislánnyal addig foglalkozó gyerekorvos viszont azt tanácsolta, várják meg, míg elmúlik a gyulladás, csak aztán végezzék el a folyadék leszívását.

Az orvos, Michel Sun Wai azt vallotta, minden jel és elvégzett teszt arra utalt, hogy a lány egyre jobban van, és egyébként is fiatal volt és erős, ezért szerinte szükségtelen volt a vizsgálat. Az orvos azt is elismerte, hogy olyan gyógyszert adott a lánynak, amit csak felnőtteknél volna szabad használni, mert gyerekeknél szívritmuszavart okoz.

Michel Sun Wai szerint azonban pontosan kimérték, hogy a lány testsúlyához mekkora adag propofolt szabad adni (a szokásos morfium helyett), s eszerint kapta meg a gyógyszert, tehát ezzel sem volt semmi baj.

Azonban még ugyanazon a napon Amie meghalt az agyában felgyülemlett folyadék miatt, amit a későbbi vizsgálatok szerint agyhártyagyulladás okozott.

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek