Aktuális

Kiásták a szellemnek hitt Réka holttestét

Létrehozva: 2013.09.18.

Két nő és két férfi élt a battonyai rémségek házában. A négy ember közötti kusza kapcsolatrendszer vezetett az ép ésszel felfoghatatlan leszámoláshoz, a féltékenység miatt vált a barátnőkből hóhér és áldozat. Az egy évig tartó kínzásokba a 25 éves B. Réka 2010 júliusában halt bele.

Talán a lelkiismeret-furdalás vagy a túlzásba vitt gyógyszerfogyasztás okozta? A hosszú hónapokig tartó kínzások és Réka halála után a tortúrát levezénylő K. Adriennt rémálmok, gyötrő látomások sodorták az őrület határára.

Réka holttestét a ház egyik mellékhelyisége alá ásták el, ám néhány héttel a lány elföldelése után Adrienn elméjében megjelentek a furcsa víziók. Éjszakánként Réka szellemét vélte felfedezni, mániájává vált, hogy áldozata kísértete vissza-vissza tér.

Férjét, Sz. Zoltánt és volt párját, M. Zoltán is folyton a „kísértettel” gyötörte, és egészen odáig ment, hogy megparancsolta a két férfinak: ássák ki a holttestet. Így akart megbizonyosodni róla, hogy Réka valóban örökre eltűnt az életükből. Hódolói teljesítették Adrienn óhaját, és kihantolták a tetemet.

A gyilkos trió még csaknem egy évig őrizte titkát. 2011 októberében fogták el őket. Vesztüket K. Adrienn és M. Zoltán 13 éves kislánya, Cintia okozta. A tini fül- és bizonyos esetekben szemtanúja volt a borzalmaknak, és képtelen volt magában tartani sokkoló élményeit – levelet írt a rendőrségnek.

Réka holttestének egy része mumifikálódott állapotban került elő. A kínzások egy részét csak a beismerő vallomások igazolhatják, hiszen a test lágy részei megsemmisültek. A tetemet többek között antropológus is megvizsgálta, és a sanyargatások jó néhány nyomát tudták azonosítani. A tettesek elfogása után csaknem két évig nyomozott a rendőrség, az ügy iratait augusztusban küldték meg az ügyészségnek vádemelési javaslattal.

Mint arról a Bors beszámolt: M. Zoltán váratlanul megváltoztatta addigi beismerő vallomásait, egyben kényszervallatás miatt feljelentést tett az őt elfogó és kihallgató rendőrök ellen. Állításait azonban semmivel sem tudta igazolni, így végül egy rendőrt sem gyanúsítottak meg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek