Aktuális

Jaguár volt a menő az Orbán-esküvőn

2013. szeptember 7. szombat 21:00

Nem csak az ifjú pár ment ezzel a típussal, lagzi helyszínén is feltűnt egy példány belőle. Orbán Ráhel és férje kocsiját amúgy a miniszterelnök fia vezette. Orbán Gáspár pilótasapkában ült a Jaguár volánja mögé.

Így zajlott a nagy esemény:

8.30 Fekete öltönyös emberek jelennek meg a Mechwart ligetben kialakított parkolónál.

8.45 Kordont feszítenek a templom Margit körúti főbejárata elé. 

11.30 A templom udvarára szürkén csillogó Jaguár érkezik. Vezetője - ígéretével szemben -, nem a kormányfő, hanem Gáspár, Ráhel testvére. Mellette egy fotós ül, aki az előzetes ismertetések szerint a család barátja. Mi úgy látjuk, a miniszterelnök állandó fotográfusa az, akit persze megbízásától függetlenül baráti szálak köthetnek Orbánékhoz. 

11.32 Befut Anikó asszony a gyerekekkel. Egy kisbuszból szállnak ki.

11.35 Pizzafutár érkezik az oldalsó ajtóhoz, három frissen sütött pizzával. Azt mondja, erre a címre küldték. A biztonsági ember hessegeti el. 

11.40 Orbán karon fogja Ráhelt, a templomkertben levegőznek. Nyomukban Hajas László mesterfodrász, aki árnyékként követi őket. Mint kiderül: a pár frizurájáért ő a felelős. Ekkor készül az első fotó, mely a miniszterelnök Facebook-oldalán landol. Ezen Orbán meglehetősen morózus képet vág, Ráhel kissé feszültnek, ám boldognak tűnik. Pár percnyi séta után az oldalsó ajtón lépnek be a templomba.

11.45 Megérkezik a násznép. Néhány közéleti szereplő is feltűnik: így Deutsch Tamás és neje, Németh Zsolt külügyi államtitkár és családja, Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Orbán Viktor édesapja kezében a meghívóval siet a bejárat felé. Ő is, akárcsak a többi vendég, a kapuban egy öltönyös biztonsági emberrel fut össze, aki ellenôrzi meghívóját.

11.48 Zsonglőrmutatványokba kezd egy pöttyös paraszti viseletbe öltözött nő a kapu előtt. Önkéntes mutatványát tányérpörgetéssel zárja. 

11.50 A templommal szemben kisebb tömeg verődik össze, mindannyian abban reménykednek, hogy látni fogják majd az ifjú párt. Ekkor még nem tudhatják, hogy ez nem így lesz, Ráhelék nem mutatkoznak a főbejárat közelében. Főként a Fidesz idősebb, hölgy szimpatizánsairól van szó, akik halételek receptjeivel ütik el az időt. Szegedi harcsapaprikás, a tököli harcsafilé, és a mártásos ponty kerül a középpontba. Kevés kapor, sok citromhéj kell, a hal meg maradjon egyben - mondja lapunk munkatársainak egy 70-es éveiben járó nyugdíjas. 

12.00 Megszólalnak a harangok. A szertartás kezdetét veszi. 

11.20 Ráhel és István apró pillantásokat vetnek egymásra. Az oltárnál állnak. Izgatottak és boldogok, legalábbis így látszik kívülről. Ráhelt kissé zavarhatja a nyitott templomajtóban álló fotósok hada, tekintetét többször körbehordozza rajtuk. 

13.00 A szertartás véget ér. 

13.10 Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója kifelé csodálattal beszél Ráhel hosszú uszályú menyasszonyi ruhájáról, majd rokona frissen diplomázott ismerőséhez lépve közli: eltett neki egy üveg vodkát ajándékba, ha feléjük jár, átveheti.

13.12 Feltűnik Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester. Elmondja, nem vett autót Ráhelnek, az ifjú feleség sokkal szerényebb nászajándékot kap majd tőle. Mindeközben befut Matolcsy György szolgálati autója, megáll a két járható sáv közül az egyikben, parkolásával kisebb fennakadást is okoz. Egy káromkodó cabrio sofőrje kerüli ki a fekete Audit, miközben Matolcsy elárulja a titkot, amit addig is sejtettünk: Ráhel és Tibor igent mondott egymásnak a templomban. Méghozzá határozott igent. 

13.30 Mindeközben a lagzi helyszínére, Csabdi-Tükröspusztára több furgon hajt be.0 Oldalukon nincs felirat. Az egyik hozta az ételeket, mondja egy helybeli a Tiborcz-birtok felé vezető úton. 

13.50 Befut az ifjú párt szállító Jaguár a tanyára. A járművet Gáspár vezeti, aki ahhoz hasonló sapkát visel, mint a repülés századeleji pilótái hordtak: bőrből készült, fülvédővel ellátott fejfedőt. A hátsó ülésen már Tiborcz ült ifjú felesége mellett.  

Az esküvő képeit nézze meg a Borsonline galériájában!

További cikkek

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Bréking: elfogták a szíven szúrt budapesti édesapa gyilkosát

ripost.hu

Eltűntek az Aldi kasszái - a vásárlók nem értik, mi történt

kemma.hu

Teljes az útzár Sárisápon: nagy balesethez riasztották a mentőket

origo.hu

Elképesztő ütemben nőnek a kriptopénzekkel kapcsolatos álláshirdetések

nemzetisport.hu

PL: sorozatban a negyedik bajnokiján maradt nyeretlen a Chelsea

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

life.hu

Sebestyén Balázs markáns véleményt fogalmazott meg Kulcsár Edináról: "Azt se tudja, merre van arccal előre"

origo.hu

Bánat és döbbenet a magyar kézilabda-válogatott utolsó Eb-meccsén - galéria