Aktuális

Hányás után biciklin tolta el Piri néni tetemét

Fóris Gábor

Létrehozva: 2013.09.30.

Egy feszítővassal verte szét a regenyei asszony fejét N. Sándor, aki a holttestet két hónapig rejtegette egy ciszternában. Azt mondta a tárgyaláson: azért ölt, mert feldühítette, mikor az asszony büdös cigánynak nevezte, azért mert visszakövetelte a tartozását.

Gyerekkori játszótársának édesanyját gyilkolta meg brutálisan az a rengenyei férfi, aki élettársával állt a Pécsi Törvényszék előtt hétfőn. N. Sándor és barátnője I. Veronika tavaly júliusban végzett az 58 éves asszonnyal, miután 10 liter bort ittak meg hármasban. Piri nénit rendszeres terrorizálta a páros, akik egy 2 ezer forintos tartozás miatt vesztek össze vele.

– Dühbe gurultam, mert többször büdös cigánynak nevezett és lekurvázta az anyámat, ezért megrúgtam, majd egy vascsővel ütöttem. Mire eszméltem már a földön feküdt. Nagyon rosszul lettem, kimentem hányni, majd elrejtettem a présház melletti ciszternába – mondta a férfi a vallomásában.

Élettársát, aki arcát is vállalta, azzal vádolják, hogy résztvett a bántalmazásban és a holttest elrejtésében. Az asszony holttestét másnap kihúzták a ciszternából, és egy régi csepel biciklire fektették, amellyel eltolták egy 200 méterrel távolabb lévő présházhoz, ahol szintén egy ciszternába rejtették.

Egy hónap múlva visszatértek a helyszínre, és mivel a férfi állítása szerint erős hullaszag volt, ruhákkal fedték be a ciszterna nyílását. – Szereztem 4 liter gázolajat, az is beöntöttem a vízbe, hogy elnyomja a szagot – tette hozzá a férfi. Az elkövetőek az asszony 20 ezer forintját és 500 forintos ezüst gyűrűjét is elvették.

Piri néni holttestét halála után két hónappal találták meg tavaly augusztusban. Az asszony halálát fulladás okozta, vagyis élt, mikor a ciszternába dobták. Az asszonyt öt gyereke és rokonai is keresték. Végül a regenyeiek összefogása miatt sikerült megtalálni, ugyanis mindent átvizsgáltak annak a présháznak a közelében, ahol utoljára látták. A falubeliek hetekig minden este gyertyát gyújtottak és virágokat vittek a ciszternához, hogy együtt emlékezzenek Piroska nénire.

- Mi már korábban sejtettük, hogy Sanyinak köze lehet anyukám eltűnéséhez. Hiába mondtuk a rendőröknek, nem volt elég bizonyíték – mondta lapunknak az áldozat fia.

Az áldozat fia, feleségével

Az ügyészség a férfit és a nőt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja. N. Sándor a bántalmazást igen, a gyilkosságot nem ismerte be, annak elkövetőjeként sógorát O. Gábort nevezte meg. A férfit már korábban kihallgatták, de nem volt ellene bizonyíték.

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek