Aktuális

Hajtóvadászat indult Gyula után - vigyázat, fegyvere van!

M. K. R.

2013. szeptember 22. vasárnap 08:35

Tudják, ki az a férfi, aki egy hét alatt három bankot próbált kirabolni – a legutóbbit sikerrel. A 27 éves Lukács Gyula után hajtóvadászat indult. A nyomravezető 500 ezer forintot kap, de vigyázat, a gyanúsítottnak fegyvere lehet!

Hetekig nyomoztak a zsaruk az után a férfi után, aki fegyverrel rontott be egy üllői bankba, majd alig néhány nappal az első támadás után egy gyáli pénzintézetben, újabb pár nap múlva pedig egy budaörsiben is próbálkozott. A nyomozók beazonosították a 27 esztendős Lukács Gyulát, aki ellen péntek este országos körözést adott ki a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság (PMRFK).

– Több fegyveres rablás elkövetésével gyanúsítják a fiatalembert, akinek felkutatása érdekében kollégáim mindent elkövetnek – tájékoztatta a Borsot Beluzsárné Belicza Andrea, a PMRFK sajtószóvivője.

– A nyomozás érdekei miatt egyelőre semmi nem mondhatunk arról, hogy sikerült a feltételezett elkövető személyéhez közelebb jutni.
Az viszont biztos, hogy nem „dobták fel”, mert a férfi ellen továbbra is érvényben van az 500 ezer forintos nyomravezetői díj, amit a rendőrség még július végén tűzött ki.

A gyanú szerint Lukács Gyula volt az, aki egy hét alatt három bankba ment be fegyverrel. Június 10-én hétfőn Üllőn dulakodásba keveredett az alkalmazottakkal, mely közben a pisztolya el is sült, de senki nem sérült meg. Csütörtökön már egy gyáli pénzintézetben fenyegette az alkalmazottakat, akik ott is ellenálltak. Lukács így tovább próbálkozott: következő hétfőn Budaörsön sikerrel járt, nagyobb összeggel távozott a bankból. Az 27 éves 190 centi magas, vékony férfi mindhárom esetben ugyanolyan álcát, baseballsapkát és szemüveget viselt.

A zsaruk kérik, ha valaki tud róla, hívja a PMRFK-t a 237-4339-es budapesti telefonszámot, vagy a 112-es, esetleg a 107-es segélyhívót. Megállítani viszont tilos, mert a fegyver, amivel rabolni ment most is nála lehet, s ki tudja, mit tesz, ha szorul a hurok.

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

További cikkek

Koronavírus

Ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy a betegeink meggyógyulnak. Most nem gyógyultak meg – egy magyar Covid-osztályos nővér vallomása

Baleset

Fiatal focista vesztette életét a XVIII. kerületi balesetben

Ez is érdekelhet

origo.hu

Átrepült egy ember a 80-nal hajtó buszon, az utasok reakciója felülmúlhatatlan volt

borsonline.hu

Horváth Éva megmutatta, milyen helyre cserélte le magyarországi otthonát

origo.hu

Több mint fél évszázad után derült ki, miért oszlott fel a Beatles

vg.hu

A Pfizer vezérigazgatója szerint nem járható út négyhavonta oltatni

kemma.hu

Gyereket is kórházba vittek a Környénél összetört kocsiból (helyszíni fotók)

nemzetisport.hu

Jégkorong: összevonhatják a divíziós vb első osztályának csoportjait

vg.hu

Tovább élne a lakásfelújítási támogatás

nemzetisport.hu

Ibra megsérült, a Milan nem villogott, de a Juve a kaput sem találta el

borsonline.hu

Zokogva nyilatkozott Babicsek Bernát édesanyja: „Mi akartuk eltemetni a fiunkat”

magyarnemzet.hu

A Hertha meghátrált a távozófélben lévő kis Dárdai ügyében

origo.hu

Márki-Zay Péter szerint a Fidesz támogatói fogyatékosak