Aktuális

Hajtóvadászat indult Gyula után - vigyázat, fegyvere van!

M. K. R.

Létrehozva: 2013.09.22.

Tudják, ki az a férfi, aki egy hét alatt három bankot próbált kirabolni – a legutóbbit sikerrel. A 27 éves Lukács Gyula után hajtóvadászat indult. A nyomravezető 500 ezer forintot kap, de vigyázat, a gyanúsítottnak fegyvere lehet!

Hetekig nyomoztak a zsaruk az után a férfi után, aki fegyverrel rontott be egy üllői bankba, majd alig néhány nappal az első támadás után egy gyáli pénzintézetben, újabb pár nap múlva pedig egy budaörsiben is próbálkozott. A nyomozók beazonosították a 27 esztendős Lukács Gyulát, aki ellen péntek este országos körözést adott ki a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság (PMRFK).

– Több fegyveres rablás elkövetésével gyanúsítják a fiatalembert, akinek felkutatása érdekében kollégáim mindent elkövetnek – tájékoztatta a Borsot Beluzsárné Belicza Andrea, a PMRFK sajtószóvivője.

– A nyomozás érdekei miatt egyelőre semmi nem mondhatunk arról, hogy sikerült a feltételezett elkövető személyéhez közelebb jutni.
Az viszont biztos, hogy nem „dobták fel”, mert a férfi ellen továbbra is érvényben van az 500 ezer forintos nyomravezetői díj, amit a rendőrség még július végén tűzött ki.

A gyanú szerint Lukács Gyula volt az, aki egy hét alatt három bankba ment be fegyverrel. Június 10-én hétfőn Üllőn dulakodásba keveredett az alkalmazottakkal, mely közben a pisztolya el is sült, de senki nem sérült meg. Csütörtökön már egy gyáli pénzintézetben fenyegette az alkalmazottakat, akik ott is ellenálltak. Lukács így tovább próbálkozott: következő hétfőn Budaörsön sikerrel járt, nagyobb összeggel távozott a bankból. Az 27 éves 190 centi magas, vékony férfi mindhárom esetben ugyanolyan álcát, baseballsapkát és szemüveget viselt.

A zsaruk kérik, ha valaki tud róla, hívja a PMRFK-t a 237-4339-es budapesti telefonszámot, vagy a 112-es, esetleg a 107-es segélyhívót. Megállítani viszont tilos, mert a fegyver, amivel rabolni ment most is nála lehet, s ki tudja, mit tesz, ha szorul a hurok.

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek