Aktuális

Botrány: orvosi műhiba miatt kellett csonkolni az asszonyt – fotóval

Bors

Létrehozva: 2013.09.06.

Kezelőorvosa nemtörődömsége miatt kellett amputálnia összes lábujját egy brit asszonynak. Azóta élete tönkrement, pedig a műtétre nem lett volna szükség. A kórház borzasztóan sajnálja az esetet, az orvost örökre eltilthatják a munkájától.

A most 41 éves Leanne Parkernél az orvosok három évvel ezelőtt mellrákot diagnosztizáltak. Az életben maradásának egyetlen feltétele az volt, hogy az orvosoknak le kellett műteniük a beteg mellét, azonban arra nem számított, hogy ennek következtében lábujjait is elveszítheti – írja a Daily Mail.

Parkernek a sikeres műtét után, megmondta onkológusa, hogy jobban teszi, ha másik mellét is leszedeti, mert nagy az esély arra, hogy a rák visszatérjen. Az asszony beleegyezett a műtétbe, majd abba is, hogy orvosa implantátumot helyezzen be az eltávolított keblek helyére.

A plasztikai műtét azonban katasztrofálisan végződött. Elmondása szerint, mikor először meglátta magát a tükörben majdnem elájult, annyira el voltak deformálódva az új mellek. Az orvos ekkor azt mondta ez normális, és további vizsgálatok nélkül hazaküldte. Azonban Parker szervezetében súlyos fertőzés alakult ki, ami megelőzhető lett volna, ha doktora megvizsgálja és antibiotikumokkal kezelni.

Mivel erre nem került sor, a fertőzés annyira elhatalmasodott a nő testében, hogy néhány héttel később vissza kellett térnie a kórházba, kivetetni az implantátumokat. Ekkor tudta meg, a kezeletlen betegség lezárta az ereket a lábfejében, ezért lábujjait is amputálni kell. Bár Parker lábfejét csonkolták, még mindig fenn áll a veszélye annak, hogy lábait térdtől amputálni kell majd a jövőben.

Az asszonyt kezelő kórház hivatalos közleményben kért bocsánatot tőle, orvosát pedig felfüggesztették. A doktor ügyét jelenleg a bíróság vizsgálja, ha bebizonyosodik, hogy az ő hibájából kellett megelőzhető amputációt elvégzeni Parkeren, eltilthatják a szakmájától.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek