Aktuális

Mindenütt jelen van, mégis láthatlan Áderné

Bors

2013. augusztus 9. péntek 10:00

Úszónak, hercegnőnek és politikusnak is nézték az utcán Herczegh Anitát, Áder János köztársasági elnök feleségét. A magyar first lady – bár sok eseményre jár – alig szerepel a sajtóban.

Árvízi terepszemle egy helikopterről, Mándoki-koncert, csíksomlyói búcsú, Országos Tehetségnap. Az elmúlt fél évben nagyjából ezekre az eseményekre emlékszik az ember, ahol összefuthatott Herczegh Anitával, Áder János köztársasági elnök feleségével, aki rendkívül keveset szerepel a sajtóban. Lefutóbb akkor vetült rá nagyobb rivaldafény, amikor férjét beiktatták államfőnek, igaz, ennek is már több mint egy éve.

Herczegh Anita még elődeinél, például Mádl Ferenc néhai elnök feleségénél, Dalma asszonynál is kevesebbszer szerepel a sajtóban. Még Makray Katalin, Schmitt Pál felesége is több alkalommal mutatkozott a lapokban, mint Herczegh. 

Bár erről szintén nagyon kevesen tudnak, a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapjának egyik újítása volt a first lady naplója. Ebből azért kiderül, hogy Herczegh Anita bizony több alkalommal is elkísérte a férjét, ezekről viszont csak elvétve számolt be a sajtó. Készült róluk közös fotó – többek között – a győri kézis lányok BL-döntőjén, szoboravatáson, brüsszeli bálon és Ferenc pápa beiktatásán is.

Az ellentmondás azért meglepő, mert Áderné a KEH honlapja szerint meglehetősen sok eseményre elkíséri a férjét, gyakorlatilag mégis láthatatlan, a magyarok többségének tulajdonképpen fogalma sincs róla, hogy kicsoda.

Erre voltunk kíváncsiak, amikor megkérdeztük az utca emberét, hogy felismerik-e fényképről Herczegh Anitát? Ilyen válaszokat kaptunk:

Kanalas Zsófi: A ruhája alapján jól szituált hölgy. Valamelyik hercegnő lehet, de hogy melyik országból, arra már nem tippelnék.

Bodnár Tibor: Ismerősnek tűnik. Azt hiszem, hogy ő Egerszegi Krisztina, de nem vagyok benne biztos. Már régen láttam.

Horváth Katerina: A ruházatából és a környezetéből politikusra vagy a feleségére tippelek, de pontosan nem tudnám megmondani, hogy ki lehet a képen.

Mihalovics László: Szinte egészen biztos vagyok benne, hogy tudom, ki ő. Nem gyakran, de láttam a férje oldalán. Ő Áder János felesége.

További cikkek

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Pedofil

7 éves kora óta zaklatta lányát a horrorapa, közös gyerekük is született

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Heti angyalhoroszkóp: az égiek választ adnak a kérdéseinkre

metropol.hu

Durva hideggel érkezik a hózápor, de van egy rosszabb hírünk is

travelo.hu

Bajba jutott, hátúszó nélküli hosszúszárnyú bálnát láttak az Antarktiszon

szon.hu

Nagy bejelentést tett a polgármester: Nyíregyháza hamarosan történelmet írhat!

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Magunknak és sok mindenki másnak is csalódást okoztunk – Marguc

origo.hu

Új fővárost szavaztak meg egy 273 milliós országnak

magyarnemzet.hu

Szenzációs felfedezések várhatók a Turul-dinasztiáról

borsonline.hu

Késelés a XVI. kerületben: Felesége előtt csuklott össze a szíven szúrt családapa

origo.hu

Így szerezték meg jogosítványukat apáink, nagyapáink - galéria nosztalgiázóknak