Aktuális

Megdöbbentő fotók: így öregednek meg a politikusaink

Bors

2013. augusztus 19. hétfő 16:00

Nyomot hagy az idő vasfoga a hazai politikai eliten. A Bors az öt legismertebb magyar politikust vette górcső alá: ki öregedett a legszembetűnőbben az elmúlt húsz évben? Ebből kiindulva eljátszottunk a gondolattal, hogyan festhetnek majd nyolcvanéves korukban.

Gyurcsány Ferenc 80 évesen

A volt miniszterelnökről egyetlen húsz évvel ezelőtti képet sem találtunk, így kénytelenek voltunk visszanyúlni az egykori KISZ0-es fotóihoz.

A már akkor is szemüveges Gyurcsányt a mostanival összehasonlítva a legszembetűnőbb az egyre jobban rövidülő haja. Ha így megy tovább, szakértőnk szerint nyugdíjas éveire végleg elveszítheti hajkoronáját. Egy biztos, Gyurcsány ráncai leginkább azóta sokasodnak, mióta lemondott a kormányfői posztról.

 

Orbán Viktor 80 évesen

Talán a miniszterelnökök látszik leginkább az eltelt két évtized. Orbán Viktor az idén töltötte be az ötvenet. Az utóbbi években nagyon megváltozott fiatalabb önmagához képest.

Arcán mélyültek a barázdák, halántéka és szemöldöke egyre gyorsabb ütemben őszül. Arcbőre megereszkedett és hullámos fürtjei is meglehetősen ritkulni kezdtek. Talán ezért is váltott a két oldalra fésült frizurára. Harminc év múlva szürkés hajjal és erősen ráncos bőrrel tudta elképzelni a szakértő.

 

Áder János 80 évesen

A köztársasági elnök húsz évvel ezelőtt még büszkén viselte sűrű szakállát, amit a 80-as években növesztett.

Ezt cserélte néhány évvel később a ma is ismert ikonikus bajuszra. A húsz évet egyedül az arcán lehet észrevenni, a szeme alatti táskák és a sűrűsödő homlokráncok árulkodnak a múló évekről. Haja viszont meglepő módon nemhogy ritkult volna, inkább még erősebbnek néz ki. A Bors által felkért szakértő szerint Áder nyolcvanévesen sem kopaszodik majd, mindössze fekete haja és bajsza válik majd hófehérré.

 

Mesterházy Attila 80 évesen

Az MSZP elnöke a legfiatalabb a listánkon, így nem meglepő, hogy róla egyedül csak egy 1992-es tablófotót találtunk.

Akkor meglepő módon hosszú rockerhajjal ballagott el a középiskolából. Mára a lobonc eltűnt, a homlokráncok viszont előtűntek. A többiekkel ellentétben azonban mindezek ellenére várhatóan ő tudja majd megtartani leginkább a fiatalos lendületét idős korára. Ha még ekkor is a politikában lesz, akkor érdemes lehet majd újra szakállat növesztenie, ettől bölcsebbnek fest majd.

 

Bajnai Gordon 80 évesen

Az Együtt 2014 vezetője húsz évvel ezelőtt még meglehetősen ismeretlen volt a politika világában. Ezen az 1993-as fotón azonban már felfedezhető később híressé vált kisfiús sármja és állandóan mosolyra húzódó szája, igaz, ez utóbbi a folyamatos politikai csatározás miatt egyre kevésbé tűnik őszintének.

Ha így folytatódik, idős korára teljesen eltűnhet. Frizurájának talán még használtak is az évek, ám a szeme körüli ráncok azért arról árulkodnak, hogy ő is közeledik az ötödik iksz felé.

További cikkek

Pénz

Bejelentették, mikor kapják vissza a családok az szja-t, és mikor jön a 13. havi nyugdíj

Gázolás

Friss hírek érkeztek a budapesti autós üldözésben elgázolt nőről

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

NB I: megszorongathatják az üldözők a címvédésre törő Ferencvárost

mindmegette.hu

11 kiadós ebéd hétvégére, amely elkészül 30 perc alatt

origo.hu

Az ország, ahol a világ összes híres épületét lemásolták - galéria

magyarnemzet.hu

Újabb bírálat a gyermekvédelmi törvényt elítélő szakmai társasággal szemben

delmagyar.hu

Évtizedes probléma oldódik meg Csongrádon az áruháznál

origo.hu

Javították az Oculus Quest 2 színhibáját

nemzetisport.hu

Liverpool: a Porto szélsője érkezhet, de két csatár távozhat – sajtóhír

vg.hu

Már egy ideje terjedt a koronavírus, mire észrevettük

nemzetisport.hu

Újpest: közeleg a váltás, magyar kézbe kerülhet a csapat

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Hihetetlen, hogy kapusként három gólt is lőttem – Palicka

origo.hu

Ritkán látható bálnaborjú vetődött parta az athéni strandon - képek