Aktuális

Lábujj lenyeléséért bírságoltak meg egy férfit

Bors/MTI

2013. augusztus 30. péntek 19:00

Ennél bizarrabb MTI hír ma már biztos nem érkezik: egy lábujj lenyeléséért bírságoltak meg egy férfit 500 kanadai dollárra - 110 ezer forintra - Kanadában. Gyönyörű történet!

Az illető Dawson City egy hagyományos italát itta egy bárban, úgynevezett savanyúlábujj koktélt, amelynek zöme whisky, ám van benne egy emberi lábujj is, amelynek a népi szokás szerint az ajakhoz kell érnie ivás közben, ám amelyet tilos lenyelni.

Nem is vágynak erre a vendégek, már csak azért sem, mert ha valakinek mégis lecsúszik véletlenül a torkán, büntetést kell fizetnie. Ilyesmi előfordult már korábban is, ám a szóban forgó vendég úttörő, merthogy nem véletlenül, hanem szándékosan hörpölte magába az emberi testrészecskét - számolt be részletesen az MTI.

Ha van gusztusa hozzá, itt képet is talál az ínyencségről.

"Lerakott 500 dollárt azt asztalra, és utána hajtotta fel a savanyúlábujjas whiskyt" - idézte a The Daily Mirror Terry Leet, a bár egy alkalmazottját.

A bár nem akar felhagyni hagyományos nevezetességének kínálásával, és van ugyan tartalék lábujja, de Lee közölte, hogy remélik, adományoz valaki egy újat.
A hagyomány az 1920-as évekre nyúlik vissza, amikor is két fivér szeszes italt csempészett Kanadából az Egyesült Államokba kutyaszánon hóviharban. Egyikük vékony jégkérgű tócsába lépett, a lába vizes lett és a nagy hidegben elfagyott a nagy lábujja, melyet azután baltával levágott a fivére. A műtéthez rumot ivott bőséggel a pórul járt, lábujját pedig nem dobták el, hanem "eltették" - akár a befőttet - egy rumos korsóba.

Sok évvel később, 1973-ban egy bizonyos Dick Stevenson bukkant a lábujjas korsóra a fivérek kalyibájában, és barátaival kiötlötte a savanyúlábujjas koktél receptjét, meg ivásának szabályait, amivel hagyományt teremtett. Az évek folyamán - eddig - 8 lábujjadományt kapott a dawsoni bár. Volt, akinek műthetetlen tyúkszem miatt kellett megválnia lábujjának egyikétől, volt, akit cukorbaja okán csonkítottak meg orvosok, de akadt olyan is az adományozók között, aki pusztán füvet nyírt, nyitott szandálban. 

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

„Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt” – cikket közölt a 444.hu az ellenzék belső viszonyairól

ripost.hu

Nádai Anikó babát vár – Weisz Fanni hiába próbálkozott, ezt mondta 4 éve

life.hu

Hivatalos adatok: ennyien fertőződtek és haltak meg az elmúlt 24 órában

vg.hu

Autóbalesete volt Arnold Schwarzeneggernek

teol.hu

Mit tegyünk, hogy ne fagyjon be kedvenceink ivóvize?

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

ripost.hu

Exkluzív interjú adott Csuti: „A lelkem összetört”

vg.hu

Az ózonterápia is sikeres lehet a koronavírus kezelésében

origo.hu

Metró alá löktek egy nőt, azonnal szörnyethalt

origo.hu

Diplomát hamisított magának Bangóné?