Aktuális

Gábor: megbűnhődtem a robbantásért!

Gergály Judith

Létrehozva: 2013.08.28.

Megbánta tettét az a 26 éves fiú, aki úgy próbált meg öngyilkosságot elkövetni, hogy közben felrobbantotta a társasházukat, és 11 lakás kiégett. B. Gábor állítja: nem akart ártani szomszédainak. A Borsnak őszintén vallott akkori lelkiállapotáról.

Egy rossz döntés miatt rémálommá vált B. Gábor élete. A szolnoki fiatalember tavaly december 13-án határozta el, hogy ­önke­zével véget vet az életének. Úgy érezte, minden összeomlott körülötte.

– Akkor ért véget egy közel hétéves kapcsolatom. Sorozatos kudarcok értek a munkahelyemen, és a barátaimban is csalódtam. Korábbi nagy terveim összedőltek. Depresszióba estem, úgy éreztem, nincs értelme az életemnek – emlékszik Gábor.

Visszagondolva úgy véli: aznap pillanatnyi elmezavar kerítette hatalmába. Írt egy búcsúlevelet a családjának, hogy nem hibáztat senkit, éljenek tovább békében. Gábor azt állítja: minden biztonsági intézkedést megtett, hogy mással ne történjen tragédia.

A társasház lakóival jó kapcsolatban volt, mindenki ismerte. Nagyon ügyelt arra, hogy senkinek ne essen baja. Mégis valami hiba csúszott a dologba.

– Bezártam ajtót-ablakot, és minden elektromos berendezést kihúztam. Snitzerrel elvágtam a gázcsövet, és lefeküdtem. Nyugalom szállt meg. Úgy gondoltam, majd megtalálnak a búcsúlevéllel együtt, kiszellőztetnek, és csak az emlékem marad – sóhajt a fiatalember.

Nem így történt. Hamarosan robbanásra ébredt, és arra, hogy ég körülötte minden. Próbálta elzárni a gázcsapot, de túl forró volt. Arca és keze megégett. Ekkor már menekülőre fogta, kimászott a szomszéd erkélyén.

A társasházban tizenegy lakás vált lakhatatlanná, a ­csa­ládok azóta sem költözhettek vissza. Nem tudni pontosan, mi okozta a robbanást, a katasztrófavédelem szakemberei szerint elektromos szikra vagy nyílt láng.

Gábort még a kórházban letartóztatták közveszélyokozás miatt. Több mint fél évet töltött különböző börtönökben. Szolnokról azért kellett átszállítani, mivel a rabtársak között elterjedt a híre, hogy korábban biztonsági szakemberként dolgozott. Folyamatosan atrocitások érték, a rabok azt akarták, hogy segítsen nekik a szökésben.

– A börtönben volt időm átgondolni a történteket. Ma már tudom, hogy hiba volt ezt tennem. Pillanatnyi rövidzárlat volt. Nagyon sajnálom a lakókat, nem akartam nekik ártani – üzeni Gábor. – A családom felajánlotta a segítségét a ház felújításában.

Ügyében jelenleg is nyomoznak. Kiengedték a börtönből, de lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el. Ügyvédje, dr. Tasi Judit a Borsnak elmondta: Gábor a legjobb esetben is felfüggesztett börtönbüntetésre számíthat, rosszabb esetben azonban akár több évre is elítélhetik, és kötelezhetik a kár megfizetésére.

50 millió forintos kárt okozott

Szolnokon a Mikszáth Kálmán utcai társasház első emeleti lakója 2012. december 13-án este öngyilkossági szándékkal elvágta a gázkonvektorhoz vezető flexibilis gázcsövet. A lakásban több órán át felhalmozódott gáz elektromos szikra vagy nyílt láng használata miatt 21 óra 18 perckor berobbant. A házban több lakás megrongálódott, az utcán parkoló autókban is kár esett. A gyanúsítotton kívül nem sérült meg senki. A kár 50 millió forint, amit a károkozón hajthatnak be. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek