Aktuális

Darvasra hasonlított az igazi Bagaméri

Létrehozva: 2013.08.15.

Columbo hadnagy hamarosan a pesti Falk Miksa utca sarkán néz vissza ránk, Bagaméri pedig bronzba öntve áll majd Kisújszállás főterén. Kiről kéne még szobrot mintázni? – kérdeztük olvasóinkat.

Lipótváros önkormányzata a napokban tette közzé az ősszel felújítandó Falk Miksa utca egyik torkolatánál lévő térre tervezett Peter Falk-szobor látványtervét. Az alkotás Columbónak és kutyájának állít emléket.

A híres hadnagy sok tévénéző kedvence volt a hetvenes évektől kezdve. Megformálójának, Peter Falknak a nagyszülei révén orosz, lengyel, cseh és magyar felmenői is voltak.

Bagaméri, a hírhedt fagylaltárus a fiatalok kedvence volt a Keménykalap és krumpliorr című sorozatban. Az író, Csukás István Kisújszálláson nevelkedett, ahol hajdanán egy Bagaméri Mihály nevű fagylaltos kínálta portékáját egy kis kocsiról. Csukás róla mintázta Bagaméri figuráját.

– Szeptember 28-án leplezzük majd le Bagaméri szobrát – mondta lapunknak Kecze István polgármester. Csukás István is megjelenik a szoborban, ám erről nem árult el többet. Bagaméri Mihálynak két lánya és egy fia volt. Bagaméri Magdolna hajdani osztálytársa, akit sikerült elérnünk, ma 87 éves.

– Annak idején egy padban ültünk, később kollégák voltunk. Abban az utcában laktak, ahol mi, így én jól ismertem Bagaméri Mihályt. Fess, jóképű ember volt, nagyon hasonlított Darvas Ivánra – mondta el a Borsnak Szepesi Gizella.

A szobrászművész a fagy-laltárus lányáról, Magdolnáról mintázza alkotását, mivel Bagaméri Mihályról nem maradt fenn olyan kép, amelyen látszana az arca.

Arra kértük olvasóinkat, hogy jelöljék meg, kinek a szobrát látnák szívesen köztéren. Segítségül hat nevet megadtunk.

A következő eredmény született:

Tolnay Klári 49%

Kabos László 17%

Csortos Gyula 11%

Johnny Weismüller (Tarzan) 11%

Lugosi Béla (Drakula) 8%

Tony Curtis 4%

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek