Aktuális

Az ifjú apa tragédiája: meghalt neje a szülés után

Bors

Létrehozva: 2013.08.16.

Heather Nichols egy héttel azután halt meg, hogy életet adott első gyermeküknek. Az asszonyt húsevő baktérium támadta meg, és nem sikerült leküzdenie. A helyiek gyűjtést szerveztek a gyászoló apának.

Augusztus elsején született meg a Maine állambeli Matt és Heather Nichols első gyermeke, Ruby. A kislányt már nagyon várták szülei, mindene megvolt a családnak ahhoz, hogy a baba semmiben ne szenvedjen hiányt - írja a Ny Daily Mail. Arra senki nem gondolt, hogy a csecsemő egy héttel a születése után azt veszti el, ami a számára a legfontosabbat, vagyis az édesanyját.

Heather Nicholsot húsevő baktérium támadta meg, és bár az orvosok szerint mindent megtettek azért, hogy a kismama életben maradjon, győzött a fertőzés. A 29 éves nőt pont ott támadta meg a baktérium, ahol a szülés követően összevarrták. Nagyon gyorsan romlott az állapota és a gyógyszerek sem bizonyultak túl hatékonynak.

Hiába távolították el az elhalt szöveteket, a nagyon agresszív fertőzés továbbterjedt. Matt sírva mesélte a helyi lapoknak, hogy neje nagyon keményen küzdött az utolsó pillanatig azért, hogy fel tudja nevelni a lányát, de hiába, nem volt esélye a baktériummal szemben.

A helyieket annyira meghatotta a házaspár tragédiája, hogy a többen adományokat kezdtek el gyűjteni a fiatal apának és a kislányának. Matt Nicholst nagyon elérzékenyült azon, hogy pár nap alatt 13 ezer dollár - 3 millió forint - jött össze számukra, amelynek nagy részét gyermeke taníttatására fogja majd áldozni.

A kórház belső vizsgálatot indított, hogy kiderítsék, hogy fertőződött meg a fiatal asszony. Ha húsevő baktérium támadja meg a szervezetet, négyből egy embert életét veszti. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek