Aktuális

Egy zuglói lakásból kellett kimenteni két éhező kislányt

Hudák Virág

2013. június 28. péntek 08:55

Órákon át hallgatták a szomszédok a gyereksírást egy zuglói házban szerda este, míg végül kihívták a rendőrséget. Két pici volt étlen-szomjan bezárva a lakásba. A rendőrök vették őket gondjaikba.

Több mint huszonegy órája volt bezárva a lakásba a háro éves Berci és az egyéves Leila. Miután a szom­szédok régóta hallották a gyereksírást, a kicsik anyját pedig egész nap nem látták, hívták a rendőrséget. A kiérkező két rendőr az ajtón keresztül megpróbált beszélni a bezárt gyermekekkel, de csak azt hallották, ahogy a kisfiú az édesanyjáért zokog.

Tűzoltók segítségével tudták feltörni a lakást. Amikor bejutottak, leesett az álluk a bent uralkodó kosztól és bűztől, az embertelen körülményektôl. Az egyéves Leilára és a hároméves Bercire átfagyva, félmeztelenül, éhesen találtak rá. Megetették, megitatták a piciket, s míg ruhát, tiszta pelenkát kerestek, kábítószer fogyasztására utaló nyomokra bukkantak. Miután hasz­nálható ruhát nem találtak, a saját zubbonyukba bugyolálva vitték a kicsiket a kapitányságra. 

– A lakásban nem volt játék. Amit a kapitányságon találtunk, kipakoltuk eléjük. Berci színezgetett, és nagyon érdeklődô volt. Leila picit jobban megszeppent, végig ölben ült, és nagyon szomjas volt. ­Alap­vetően barátkozóak voltak, de Berci megállás nélkül az anyukáját kereste. Egy gyermeknek sem lenne szabad így élnie – vélekedett P. Zoltán, a kiérkező rendőrök egyike. Próbálták megtudni, az anya máskor is magára hagyta-e őket, de Berci minden ezzel kapcsolatos kérdés elől kitért.

Az időközben hazaérkező 23 éves anya váltig bizonygatta, csak másfél órára hagyta otthon a gyermekeit, de a begyűjtött adatokból kiderült, hogy majdnem egy teljes napig voltak egyedül. A rendőrség értesítette a gyámhatóságot, akik gondoskodtak a kicsik elhelyezéséről. M. Anita ellen kiskorú veszélyeztetése miatt eljárás indult.

További cikkek

Kamatstop

A kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint marad a magyar családoknál

KRESZ

Mozgáskorlátozottak helyén, tilosban parkolt Karácsony Gergely szolgálati autója - videó

Ez is érdekelhet