Aktuális

Méh nélkül született, mégis szülhet

Bors

Létrehozva: 2013.05.06.

A 28 éves nőnek egy ritka genetikai rendellenesség miatt nem fejlődött ki a méhe, így tinikorában közölték vele, hogy soha nem lehet saját gyermeke. Ám most egy speciális műtéttel esélyt kaphat az anyaságra.

Sophie Lewis 16 éves volt, amikor kiderült, hogy súlyos rendellenességgel, méh nélkül született. Akkor még nem nagyon érdekelte, hogy nem lehet gyereke, ám ahogy felnőtt, egyre jobban elkeseredett a tény miatt.

2011-ben már végrehajtottak egy méhátültetést egy fiatal török nőn, aki egy baleset áldozatának szerveit kapta, és most brit nők számára is elérhető lett ez az operáció. Ám csak olyanok jelentkezhetnek, akik előtte részt vettek egy termékenységi vizsgálaton, és bebizonyosodott, hogy petefészkeik rendben működnek.

- Nagyon izgatott vagyok - nyilatkozta Sophie a Daily Mail cikkében. - Ez egy csodálatos lehetőség a számomra, és bármit hajlandó vagyok megtenni, hogy ezt megtapasztaljam.

Bár a transzplantáció miatt olyan gyógyszereket kell majd szednie, amelyek elnyomják az immunrendszerét, az orvosok szerint ez nem befolyásolja a magzat fejlődését. A szövetek sérülékenysége miatt Sophie csak császármetszéssel szülhet, ám szerinte ez a legkevesebb, amit bevállalna születendő gyermekéért.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek