Aktuális

Tigriskölyköket árul a neten a somogyi lakos

Létrehozva: 2013.04.16.

A legismertebb magyar internetes piactéren kistigriseket árulnak, azonnali szállítással. Az apróhirdetés feladója a Borsnak elmondta: az állatok ártalmatlanok és szeretik a gyerekeket is.

Kenyérpirító és mosógép mellett tigriskölyköt árulnak apróhirdetésben az interneten, azonnali szállítással. A tigrisek gazdája szerint a tigrisbébik ártalmatlanok, szeretnek játszani, sőt még a gyerekeket és más háziállatokat is szeretik. Hozzáteszi: az engedélyek miatt sem kell aggódnunk, ugyanis korábban a természetvédelemnél dolgozott, így az állatok egészségügyi garanciával és tulajdonosi engedéllyel is rendelkeznek.

Az egzotikus állatok behozatalát és tartását szigorú szabályok korlátozzák.  – Ha valaki veszélyes állatot akar tartani, a hatóságoknál, az illetékes önkormányzat jegyzőjénél is engedélyeztetni kell, a természetvédelmi helyzetére is gondolnunk kell – figyelmeztet Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

– Szükség van a szomszédok írásbeli engedélyére. Ezek után speciális – biztonsági és állatjóléti szempontoknak megfelelő – férőhelyet kell építtetni. Végül az állatot csak olyan ember tarthatja, akinek szakirányú végzettsége van. Ha nincs, egy ilyen embert kell megbízni a gondozásával – szögezi le Hanga.

– Ha ezek stimmelnek, elvileg tartható az állat, de a behozatalát is szabályok kötik: védett példányokat szigorú ellenőrzések és engedélyek megszerzése mellett lehet csak behozni. A tigris pontosan egy ilyen állat – mondja a szóvivő. – Sokan megsérülnek, ezért ha belevágunk egy példány tartásába, nem árt átgondolni, miért is szeretnénk tartani. Tévhit az is, hogy a kölyök ártalmatlan: egy pár hónapos bébi is tud fájdalmas sérülést okozni, a fertőzésveszély is nagy. És ne feledjük: egy nap megnőnek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek