Aktuális

Rendőr az izsáki halálos vallatás koronatanúja

N. N. M.

Létrehozva: 2013.04.14.

Volt szemtanúja a Bara József halálával végződő izsáki kényszervallatásnak – értesült a Bors. A törzszászlós vallomást tett, s úgy tudjuk: az igazságot fontosabbnak tartotta a mundér becsületénél.

Nemcsak a kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanújával előzetes letartóztatásba helyezett B. Viktor és B. Csongor, hanem egy harmadik rendőr is az izsáki rendőrőrsön tartózkodott keddre virradó éjszaka, Bara József halálának időpontjában – tudta meg a Bors.

Információink szerint a koronatanú egy közeli település körzeti megbízottja, törzszászlósi rangban szolgál. Úgy tudjuk, a törzszászlós próbálta leállítani kollégáit, de sikertelenül, ezért ő távozott az őrsről. Amikor B. Viktor és B. Csongor ellen megindult az eljárás, a szemtanú nyilvánvalóan súlyos dilemmával szembesült. El kellett döntenie: régóta ismert kollégáit és a mundér becsületét védi, vagy elmondja az igazságot.

Úgy tudjuk, az utóbbit választotta, s az általa tapasztaltakat tanúkihallgatása során jegyzőkönyvbe is vették. Információink szerint a testületben nem mindenki örült e vallomásnak, akadt olyan, aki ezt a törzszászlós értésére is adta.

A Bors telefonon érte utol a törzszászlóst, ám ő elhárította érdeklődésünket. – Ebben az ügyben nem nyilatkozhatok, viszonthallásra – zárta rövidre a beszélgetést a körzeti megbízott.

Gyugyi Csilla, a nyomozást folytató Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője nem erősítette meg és nem is cáfolta értesüléseinket. Mint mondta: a folyamatban lévő nyomozás adatait nem kívánják megosztani a közvéleménnyel. A B. Viktort védő dr. Kiszely Zsuzsa ügyvéd a Borssal közölte: nem jutott a birtokába az állítólagos koronatanú vallomásáról szóló információ.

– A védőnek csak az eljárás végén, az iratismertetéskor mutatja be a nyomozó hatóság a bizonyítékait – kommentált a jogász.

Traumás sokk

Mint arról a Bors beszámolt: a román állampolgárságú Bara Józsefet egy motoros fűrész ellopásáért akarták elszámoltatni. A férfit az izsáki rendőrőrsön megverték, az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint halálát a folyamatos ­bán­talmazás kiváltotta traumás sokk okozta. A két gyanúsított szerint Bara ellenállt az intézkedésnek, ezt törték meg testi erőszakkal.     

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek